1. Estás en:
 2. Didáctica / Activitats

Activitats

 • Històries que giren
  Taller

  PRIMÀRIA

  HISTÒRIES QUE GIREN

  En aquest taller aprendrem com se les enginyen els escriptors i directors perque les seues obres ens resulten atraients, i usarem els seus trucs per a crear la nostra propia passant-nos-ho en gran! L’objectiu es reflexionar sobre el llenguatge audiovisual, donar a coneixer algunes de les primeres formes d’animacio, experimentar amb elements basics del llenguatge del cine i estimular la creativitat.

  Duració 90 min

  València

  31 d'octubre de 2019 - 10 h (Sala 7 del Edificio Rialto)
  0 Plazas disponibles - 2.00€

  30 d'octubre de 2019 - 10 h (Sala 7 del Edificio Rialto)
  0 Plazas disponibles - 2.00€

 • El Grúfal
  Sessió didàctica amb projeccions

  ÌNFANTIL, Primer cicle de Primària

  CONEIXEM AL GRÚFAL

  Els contes i els curtmetratges són dos tipus de relats estretament relacionats. Els dos expliquen les seues històries en un format breu i concret, per la qual cosa cada imatge i cada paraula són molt importants. Per a acostar tots dos llenguatges als més xicotets, hem triat dos contes molt coneguts per al xiquets: El Grúfal i La filla del Grúfal, per a gaudir d'una història que captiva al xiquets amb el seu ritme i desperta en ells múltiples emocions.

  Durada: 90 min.
  A partir de 5 anys

  València

  14 de novembre de 2019 - 10 h (Sala Luis G. Berlanga)
  40 Plazas disponibles - 2.00€

 • Marhaba Hello
  Taller

  ESO, Tercer ciclo de Primària, Batxillerat

  DRETS ANIMATS

  Durem a terme una breu animacio sobre els drets humans amb la participacio, a traves de diversos tallers, d’estudiants de diferents graus. L’objectiu dels tallers es doble: d’una banda, coneixerem el significat dels drets humans, i reflexionarem entorn de la pregunta que son els drets humans? D’altra banda, participarem de la produccio d’un xicotet clip d’animacio, que es realitzara col?lectivament, seguint les diferents fases de la pel?licula, que s’editara posteriorment. Durada 3 h

  València

  22 de novembre de 2019 - 10:00 h (Sala 7 del Edificio Rialto)
  0 Plazas disponibles - 0.00€

  21 de novembre de 2019 - 10:00 h (Sala 7 del Edificio Rialto)
  0 Plazas disponibles - 0.00€

  20 de novembre de 2019 - 10:00 h (Sala 7 del Edificio Rialto)
  0 Plazas disponibles - 0.00€

  19 de novembre de 2019 - 10:00 h (Sala 7 del Edificio Rialto)
  0 Plazas disponibles - 0.00€

  18 de novembre de 2019 - 10:00 h (Sala 7 del Edificio Rialto)
  0 Plazas disponibles - 0.00€

 • Muntatge en Super8
  Taller

  Tercer ciclo de Primària, Segon cicle de Primària

  PINTEM UN SUPERFILM!!!

  Què és el cinema d'animació? Com va nàixer? Què és una pel·lícula? Un taller per a descobrir les respostes d'aquestes preguntes i moltes més.

  Coneixerem les creacions cinematogràfiques que uneixen la pintura i el cinema. L'animació dibuixada sobre pel·lícula, també coneguda com a animació directa o animació sense càmera, és una tècnica d'animació on la pel·lícula és produïda per la creació d'imatges directament en la pel·lícula de cinema. En la pel·lícula l'artista pot dibuixar, pintar, estampar, o fins i tot pegar o gravar objectes.

  Realitzarem una obra col·lectiva a la manera d'artistes com Stan Brakhage, Norman McClaren, Jose Antonio Sistiaga o Joaquim Puigvert, a través de materials que els participants podran manipular així com amb el visionat d'extractes de pel·lícules de diferents característiques.

  Durada aproximada: 90 min.

  València

  11 de desembre de 2019 - 10 h (Sala 7 del Edificio Rialto)
  0 Plazas disponibles - 2.00€

  12 de desembre de 2019 - 10 h (Sala 7 del Edificio Rialto)
  0 Plazas disponibles - 2.00€

 • Cartel
  Projecció i debat

  Primer cicle de Primària, Segon cicle de Primària

  DESCOBRINT CINEMA INFANTIL: GRAND PRIX ALA MUNTANYA DELS INVENTS

  Descobrint Cinema Infantil naix amb la intenció de donar a conèixer al públic infantil un tipus de cinema diferent al que habitualment gaudeixen a la seua casa o a les sales comercials. Amb aquesta activitat acostem als mes xicotets històries divertides i entranyables que en altres circumstàncies tindrien difícil conéixer.

  En aquesta ocasió viurem la projecció d'un clàssic de l'animació Noruega com és Grand Prix a la Muntanya dels Invents, estrenada en 1975 i realitzada mitjançant la tècnica de Stop Motion, que va esdevenir en una icona per a tota una generació.

  A partir de 6 anys.

  Durada de la sessió: 2h

   

  València

  23 de gener de 2020 - 10 h (Sala Luis G. Berlanga)
  79 Plazas disponibles - 2.00€

 • Plaça de l'Ajuntament
  charlaSessió didàctica amb projeccions

  Segon cicle ESO, Cicles Formatius, Batxillerat

  LES IMATGES DELS RECORDS: VALÈNCIA EN LA MEMÒRIA DELS NOSTRES MAJORS

  El temps transforma a les ciutats i a les persones que habiten en elles. Amb la invenció del cinema podem albirar aqueixa transformació a través de les imatges que van captar les càmeres en aqueix moment. Un viatge en el temps que ens transporta a una ciutat que s'ha vist modificada amb el pas dels anys. La València que coneixem en l'actualitat és el fruit de múltiples canvis esdevinguts de les diferents èpoques viscudes.

  València

  04 de febrer de 2020 - 10:30 h (Sala Luis G. Berlanga)
  0 Plazas disponibles - 0.00€

 • Fotogrames il·luminats
  Sessió didàctica amb projeccions

  4rt d'ESO, Cicles Formatius, Batxillerat

  ¿QUÈ ES UNA FILMOTECA?

  Per mitja d’una sessio dinamica es projectaran diferents pel?licules restaurades per l’Institut Valencia de Cultura-IVAC. Al mateix temps es fara una presentació de què es una filmoteca i la importancia que té en la preservació de la memòria audiovisual desenvolupada al llarg dels més de cent anys d’història del cine. Parlarem dels origens del cine a València i de la posterior evolució fins a l’actualitat. I hi haura un espai per a les obres rodades per particulars i la importància que tenen per al coneixement de la societat valenciana.

  Duració 2h 15 min.  Activitat gratuïta

  València

  13 de febrer de 2020 - 10 h (Sala Luis G. Berlanga)
  12 Plazas disponibles - 0.00€

  03 de març de 2020 - 10 h (Sala Luis G. Berlanga)
  9 Plazas disponibles - 0.00€

 • Bataille de boules de neige
  Sessió didàctica amb projeccions

  PRIMÀRIA

  INICIS DEL CINEMA: ELS DIVERTITS MAGS DEL CINEMA MUD

  A partir de les pel·lícules de figures essencials dels inicis del cinema (Gns. Lumière, Georges Méliès, Charles Chaplin, Segundo De Chomón, Buster Keaton, Eddie Cline) i a través de diferents dinàmiques de grup els alumnes i alumnes participaran activament en la sessió a través del joc. D'aquesta forma, treballaran d'una manera natural què és el que ens fa riure, i tindran l'oportunitat d'intercanviar experiències i sentiments explorant les seues emocions i exercitant la seua capacitat d'expressar-les.

  Les alumnes i els alumnes participants en aquesta activitat utilitzaran elements de vestuari per a caracteritzar-se i tindran a la seua disposició, igualment, diversos materials de atrezzo amb els quals interactuar.

  Tant la selecció dels curtmetratges, com l'elaboració del dossier per als professors ha sigut realitzada per l'equip de Nautilus Formació Audiovisual, i la dinamització del taller corre també al seu càrrec.

  La durada aproximada de l'activitat és d'una hora i mitja, incloses la projeccions.

  València

  18 de febrer de 2020 - 10:00 (Sala Luis G. Berlanga)
  75 Plazas disponibles - 2.00€

 • Estereotips a la pantalla
  Sessió didàctica amb projeccions

  Segon cicle ESO

  ESTEREOTIPS A LA PANTALLA

  Les arts visuals han recollit la representacio de diferents models arquetipics de l’esser huma, estereotips de genere, de grup racial o social que tambe estan presents en la literatura. Coneixerem aquests estereotips per a observar el seu caracter reduccionista i determinista, i reflexionar sobre les formes de superar les imposicions que comporten. L’objectiu es ajudar a comprendre i reconeixer la importancia de la influencia que exerceixen les obres audiovisuals en el comportament social i en els patrons de genere.

  València

  25 de febrer de 2020 - 10 h (Sala Luis G. Berlanga)
  0 Plazas disponibles - 0.00€

  28 de gener de 2020 - 10 h (Sala Luis G. Berlanga)
  0 Plazas disponibles - 0.00€

 • Cartel
  Projecció i debat

  4rt d'ESO, Batxillerat

  EXPERIÈNCIA CINED: EL VERDUGO

  CinEd (www.cined.es) és un programa de cooperació europea que té com a objectiu que xiquets i joves de 6 i 19 anys descobrisquen la riquesa del cinema europeu d'autor i aprenguen a gaudir-lo.

  Les pel·lícules han sigut seleccionades per la seua singularitat, la seua potència expressiva, i la seua capacitat per a interpel·lar i emocionar a cadascun de forma única i personal. Els materials pedagògics responen a un doble objectiu: despertar l'interés pel cinema i la capacitat de reflexió sobre les imatges; i proposar pistes per a abordar de forma transversal altres continguts curriculars, així com per a conéixer i treballar les llengües europees. D'aquesta manera, s'articula també un treball amb el cinema com a art privilegiat per a descobrir el món, viatjar per llocs, cultures i èpoques diverses; reflexionar sobre la Història i les històries; conéixer altres llengües; compartir les emocions i emocionar-se.

  Duració: 2h 30 min.

  València

  05 de març de 2020 - 10 h (Sala Luis G. Berlanga)
  53 Plazas disponibles - 2.00€

  07 de novembre de 2019 - 10 h (Sala Luis G. Berlanga)
  45 Plazas disponibles - 2.00€

 • Escolta
  Sessió didàctica amb projeccions

  Segon cicle ESO, Cicles Formatius, Batxillerat

  VISIONES DE LA DIVERSITAT

  En aquesta sessió proposem històries corals de persones que tenen algun tipus de diversitat funcional, física o intel·lectual. Documentals que s'acosten a diferents realitats de diferents països, però que tenen en comú la manera en què apel·len a la mirada de l'espectador, al seu propi estereotip o discapacitat.

  A partir del seu visionat comentarem i posarem en comú les nostres impressions sobre les imatges que ens acosten a la realitat d'unes persones que solem veure des d'un punt de vista mediatizat per una sèrie de models de representació limitats. Un debat ric en el qual el cinema serveix com a finestra davant un panorama amb molts recorreguts.

  La durada aproximada de l'activitat és de Dues hores, incloses projeccions.

  Tant la selecció dels curtmetratges com l'elaboració del dossier han sigut realitzats per Álvaro Yebra (Some Like it Short), igual que la presentació i la moderació del diàleg dels participants durant l'activitat.

  Forma part de la programació didàctica de l'IVC per al curs 2019-2020.

  València

  31 de març de 2020 - 10:00h (Sala Luis G. Berlanga)
  10 Plazas disponibles - 0.00€

 • Cartel
  Projecció i debat

  4rt d'ESO, 3º d'ESO, Batxillerat

  TROBA'T AMB EL CINEMA VALENCIÀ!: LA BANDA

  La indústria del cinema valencià representa una part important de la nostra Comunitat. Les seues produccions ens acosten tant a la història com a l'actualitat social en la qual vivim. Des de fa anys el Institut Valencià de Cultura fomenta i promou la creació d'obres de diferent índole que representen un valor fonamental per a presents i futurs creadors de cinema.

  Establir un marc de trobada entre els professionals de la nostra indústria cinematogràfica i el públic jove és la raó per la qual naix aquest projecte.

  València

  28 d'abril de 2020 - 10:30 h (Sala Luis G. Berlanga)
  12 Plazas disponibles - 0.00€

 • Elementa, benvolgut Watson
  Taller

  Tercer ciclo de Primària

  HEROIS DE PAPER: ELEMENTAL, BENVOLGUT WATSON

  La lectura ens converteix en éssers més creatius, més conscients de la diversitat, i més comunicatius i empàtics.

  Qualsevol eina és doncs benvinguda en el foment de la lectura: llegendes, jocs, cançons... I per descomptat, en lèra de la cultura visual, el cinema constitueix una clau imprescindible, màgica i plaent per a endinsar-nos en el món de la literatura.

  En aquest taller presentarem alguns clàssics a través de projeccions, lectures i jocs cinematogràfics a fi que els més xicotets descobrisquen diferents gèners literaris mitjançant alguns dels seus personatges de ficció favorits.

  En aquesta edició descobrirem a Sherlock Holmes, l'etern personatge creat per Sir Arthur Conan Doyle.

  València

  30 d'abril de 2020 - 10 h (Sala 7 del Edificio Rialto)
  0 Plazas disponibles - 2.00€

  29 d'abril de 2020 - 10 h (Sala 7 del Edificio Rialto)
  30 Plazas disponibles - 2.00€

AGENDA DE ACTUALIDAD Y PROGRAMACIÓN

 • Curts Comunitat Valenciana 2019
 • BÀSICS FILMOTECA 2019
 • Registre telemàtic
 • Instruccions tramitació Telemàtica
 • Restauracions IVAC
 • Imatges per rescatar
 • Catàleg de la Filmoteca
 • FestiMapp
 • EFG 1914
 • CulturArts IVAC recupera els teus records
 • Berlanga Film Museum
 • Taller estándares metadata
 • EDCINE
<
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacto express

Acepto las condiciones y la
política de privacidad