1. Estás en:
 2. Didáctica / Activitats

Activitats

 • Documental Participatiu
  Taller

  ESO, Tercer ciclo de Primària, Cicles Formatius, Batxillerat

  PROJECTE. AMB VEU PRÒPIA

  Taller de vídeo participatiu per a grups de 20-25 estudiants en el qual es pretén acostar a les i el joves participants a la producció de noves plataformes mediàtiques i al seu ús com a eines artístiques. Així com de treball i d'expressió.

  Pensar, mirar i recrear el nostre entorn a través de l'audiovisual com a proposta educativa, cultural, artística, i d'acció social per a promoure, realitzar i difondre processos i productes documentals, que funcionen alhora com a maneres d'expressió i com a eines d'adquisició d'habilitats per a modificar el propi entorn.

  Aquest taller s'iniciarà al gener i tindrà una durada de dos mesos aproximadament, dividits en 17 sessions que tindran lloc en el propi centre docent.

  Valencia

  del 01 de gener al 31 de març de 2019 (Centro educativo)
  0 Plazas disponibles - 0.00€

 • Escolta
  Sessió didàctica amb projeccions

  Segon cicle ESO, Batxillerat

  VISIONES DE LA DIVERSITAT

  En aquesta sessió proposem històries corals de persones que tenen algun tipus de diversitat funcional, física o intel·lectual. Documentals que s'acosten a diferents realitats de diferents països, però que tenen en comú la manera en què apel·len a la mirada de l'espectador, al seu propi estereotip o discapacitat.

  A partir del seu visionat comentarem i posarem en comú les nostres impressions sobre les imatges que ens acosten a la realitat d'unes persones que solem veure des d'un punt de vista mediatizat per una sèrie de models de representació limitats. Un debat ric en el qual el cinema serveix com a finestra davant un panorama amb molts recorreguts.

  La durada aproximada de l'activitat és de Dues hores, incloses projeccions.

  Tant la selecció dels curtmetratges com l'elaboració del dossier han sigut realitzats per Álvaro Yebra (Some Like it Short), igual que la presentació i la moderació del diàleg dels participants durant l'activitat.

  Aquesta activitat està patrocinada per la Fundació "La Caixa. Obra Social" i forma part de la programació didàctica de l'IVC per al curs 2018-2019.

  València

  26 de febrer de 2019 - 10:00h (Sala Luis G. Berlanga)
  55 Plazas disponibles - 0.00€

 • Estereotips a la pantalla
  Sessió didàctica amb projeccions

  ESO

  ESTEREOTIPS A LA PANTALLA

  Les arts visuals han recollit la representacio de diferents models arquetipics de l’esser huma, estereotips de genere, de grup racial o social que tambe estan presents en la literatura. Coneixerem aquests estereotips per a observar el seu caracter reduccionista i determinista, i reflexionar sobre les formes de superar les imposicions que comporten. L’objectiu es ajudar a comprendre i reconeixer la importancia de la influencia que exerceixen les obres audiovisuals en el comportament social i en els patrons de genere.

  València

  05 de març de 2019 - 10 h (Sala Luis G. Berlanga)
  0 Plazas disponibles - 0.00€

 • Tomb Raider
  Taller

  4rt d'ESO, 3º d'ESO, Batxillerat

  IGUALTAT A LA PANTALLA

  Dos tallers pensats per a un grup reduït d'alumnes (30-40).

  En ells es potenciarà l'interès de xics i xiques per la narrativa audiovisual a partir de produccions tan actuals en el seu present quotidià com el cinema i les sèries o els videojocs i YouTube.

  En aquesta edició es pretén potenciar el debat crític i la reflexió sobre l'audiovisual des de la perspectiva de gènere.

  Amb opció a assistir a un taller o als dos.

  Opció 1: Igualtat en la pantalla. cinema i series

  Opció 2: Igualtat en el monitor: videojocs i youtubers

  València

  06 de març de 2019 - 9:30 h (Salón Multiusos Sede IVC Viriato)
  0 Plazas disponibles - 0.00€

  06 de març de 2019 - 11 h (Salón Multiusos Sede IVC Viriato)
  0 Plazas disponibles - 0.00€

 • Cartell de Modern Times
  Projecció i debat

  ESO

  DESCOBRINT CINEMA

  L'objectiu d'aquestes sessions és coneixer els clàssics cinematografics de diferents èpoques i pel·lícules d'especial interès o que han marcat fites en la història del cinema, i utilitzar-los com a element de suport en materies curriculars. Aixi mateix, aprofundir en els conceptes mes pertinents del llenguatge cinematografic.

  Duración 3h

  València

  27 de març de 2019 - 10 h (Sala Luis G. Berlanga)
  94 Plazas disponibles - 3.00€

 • Fotogrames il·luminats
  Sessió didàctica amb projeccions

  ESO, Cicles Formatius, Batxillerat

  ¿QUÈ ES UNA FILMOTECA?

  Per mitja d’una sessio dinamica es projectaran diferents pel?licules restaurades per l’Institut Valencia de Cultura-IVAC. Al mateix temps es fara una presentació de què es una filmoteca i la importancia que té en la preservació de la memòria audiovisual desenvolupada al llarg dels més de cent anys d’història del cine. Parlarem dels origens del cine a València i de la posterior evolució fins a l’actualitat. I hi haura un espai per a les obres rodades per particulars i la importància que tenen per al coneixement de la societat valenciana.

  Duració 2h 15 min.  Activitat gratuïta

  València

  02 d'abril de 2019 - 10 h (Sala Luis G. Berlanga)
  61 Plazas disponibles - 0.00€

 • Bataille de boules de neige
  Sessió didàctica amb projeccions

  Primer cicle de Primària, Segon cicle de Primària

  INICIS DEL CINEMA

  A partir de les pel·lícules de figures essencials dels inicis del cinema (Gns. Lumière, Georges Méliès, Charles Chaplin, Segundo De Chomón, Buster Keaton, Eddie Cline) i a través de diferents dinàmiques de grup els alumnes i alumnes participaran activament en la sessió a través del joc. D'aquesta forma, treballaran d'una manera natural què és el que ens fa riure, i tindran l'oportunitat d'intercanviar experiències i sentiments explorant les seues emocions i exercitant la seua capacitat d'expressar-les.

  Les alumnes i els alumnes participants en aquesta activitat utilitzaran elements de vestuari per a caracteritzar-se i tindran a la seua disposició, igualment, diversos materials de atrezzo amb els quals interactuar.

  Tant la selecció dels curtmetratges, com l'elaboració del dossier per als professors ha sigut realitzada per l'equip de Nautilus Formació Audiovisual, i la dinamització del taller corre també al seu càrrec.

  La durada aproximada de l'activitat és d'una hora i mitja, incloses la projeccions.

  València

  03 d'abril de 2019 - 10:00 (Sala Luis G. Berlanga)
  100 Plazas disponibles - 3.00€

 • Taller Teatrine
  Taller

  Primer cicle de Primària

  TEATRINE

  El teatre d'ombres està en els orígens de l'animació i les marionetes podem trobar-les encara avui en el cinema i la televisió, i a més durant molt temps en van utilitzar per a realitzar efectes especials. En Teatrine mostrarem alguns recursos propis del teatre i veurem com més tard van passar a formar part del setè art a través de les figures de Lotte Reiniger i Jim Henson.

  Després plantejarem una activitat creativa en la qual els assistents contruïsquen un teatre i els seus personatges i creuen amb ells les seues pròpies històries. D'aquesta manera coneiseran l'origen del'animació cinematogràfica i els efectes especials que avui dia es generen digitalment.

  València

  07 de maig de 2019 - 10 h (Salón Multiusos Sede IVC Viriato)
  0 Plazas disponibles - 3.00€

  08 de maig de 2019 - 10 h (Salón Multiusos Sede IVC Viriato)
  0 Plazas disponibles - 3.00€

AGENDA DE ACTUALIDAD Y PROGRAMACIÓN

 • BÀSICS FILMOTECA 2019
 • Registre telemàtic
 • Instruccions tramatació Telemàtica
 • Restauracions IVAC
 • Imatges per rescatar
 • Catàleg de la Filmoteca
 • FestiMapp
 • EFG 1914
 • CulturArts IVAC recupera els teus records
 • Berlanga Film Museum
 • Taller estándares metadata
 • EDCINE
<
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacto express

Acepto las condiciones y la
política de privacidad