1. Estás en:
 2. Foment de l'audiovisual / Guions valencians / e-guions

E-GUIONS

E-guions

Publicació online dels guions que han rebut l'ajuda a desenvolupament de guió de l'IVAC des de 2004.

Amb el doble objectiu de posar a disposició de productors de tot el món, donar a conéixer els guions valencians i conformar una col·lecció amb tots els volums d'aquells guionistes que han volgut participar voluntàriament i de configurar una àmplia col·lecció amb els guions que es vagen incorporant.

Els guions que presentem ací han passat per diversos filtres de lectors professionals que han considerat que estes idees mereixen ser portades a la gran pantalla.

 • imagen

  Escrit en silenci

  Jaume Bayarri · Drama, musical

  L'assassinat d'una exvedette en els anys 60 és el detonant d'una investigació que du a terme el periodista Enric Millars, a risc de la seua pròpia seguretat, on es posen de manifest les línies invisibles que unixen a l'aristocràcia i el poder polític amb els baixos fons i el món de la nit en la ciutat de València.

 • imagen

  La comunión

  Isadora Guardia Calvo · Drama

  Al començament de l'etapa postfranquista, Libertad, una xiqueta de set anys, ha d'aprendre a viure en la constant contradicció de tindre uns pares comunistes mentres la resta del seu entorn encara manté l'herència d'una educació catòlica i conservadora. Libertad vol els seus pares però reivindica el seu espai en un món per resoldre's.

 • imagen

  El corazón bajo el agua

  Ana Piles Giménez · Thriller, melodrama

  Ángela viu plàcidament en el barri del Carme en el que regenta una llibreria, fins que un dia arriba Claudio, un estrany italià que li demana un llibre misteriós. Junts es queden esclatats quan es desborda el Túria A l'Octubre de 1957.

 • imagen

  Los amores prohibidos

  Ana Piles Giménez · Drama

  1950, una plaga d'arnes invadix la ciutat. Quatre amigues intimes tenen una vida aparentment normal, però en la intimitat ningú coneix realment els secrets térbols que oculten les altres.

 • imagen

  Las palabras de la memoria

  Raúl Gálvez Macián · Drama

  Port de Sagunt. Dos amics, el destí del qual els obliga a separar-se quan són adolescents, per a trobar-se anys després en difícils circumstàncies. ‘Las palabras de la memoria' és també la història d'una societat, que tira la vista arrere, per a comprovar si després de tot, la seua lluita, ha merescut la pena.

 • imagen

  Buitres

  Juan José Moscardó Rius i Rafael Ferrero Francés · Thriller

  Quan tot el poble celebrava que els ha tocat el Premi Gros de la loteria de Nadal, es descobrix que els dècims han sigut robats i apareix el cadàver del tresorer de l'associació que havia venut les bitllets premiades. La policia investiga al principal sospitós, però este també és agredit pocs dies després, pel que totes les sospites recauen sobre Paco. La seua filla Lola intentarà demostrar la innocència de son pare, i per a això comptarà amb l'ajuda de David, el seu ex, la qual cosa no li farà res de gràcia a Juan, el seu futur marit de què espera un fill... Lola està embarassada quan tot el seu món es posa de cap per avall.

 • imagen

  A contracorriente

  Marta Catalá Vila · Comedia de enredo

  Juan, que té fòbia a l’aigua, s’apunta a classes de natació per a conquistar Ana, una guapa monitora. No sap que Ana vol conquistar Juana, a qui ha conegut per casualitat sense saber que és la germana bessona i la millor amiga de Joan. Juana només vol posar en orde la seua vida, però no podrà escapar d’este apassionant triangle amorós.

 • imagen

  El gran glotón

  Sami Natshem Barragán · Animació, Fantasia

  NUADA, un intrèpid gamusí, viatja pel món buscant el lloc paradisíac on va nàixer. D’aquella terra només li queda un vague record, però sap, o almenys, somia, que no és un lloc imaginari, sinó que realment existix. Les respostes les trobarà quan s’enfronte amb el misteriós “Gran Glotón”.

L'IVAC continua la promoció d'estos guions per mitjà del seu enviament a una sèrie de productores d'àmbit nacional i internacional amb el perfil adequat per a cada projecte.

Amb la col·laboració de EDAV

Termes i condicions:
l'Institut Valencià de l'Audiovisual i la Cinematografia Ricardo Muñoz Suay (IVAC) advertix que els guions exposats ací estan protegits per la Llei de Propietat Intel·lectual vigent. Queda prohibit qualsevol ús comercial o no, a qualsevol idioma, i/o distribució, comunicació pública, posada a disposició del públic, transformació de qualsevol tipus, adaptació, utilització i/o reproducció total o parcial d'estos guions, per qualsevol mitjà o procediment, inclús citant la font o l'autor dels guions, perquè per a això s'haurà de comptar amb l'autorització prèvia, expressa i per escrit de l'autor.

AGENDA DE ACTUALIDAD Y PROGRAMACIÓN

 • Curts Comunitat Valenciana 2019
 • BÀSICS FILMOTECA 2019
 • Registre telemàtic
 • Instruccions tramitació Telemàtica
 • Restauracions IVAC
 • Imatges per rescatar
 • Catàleg de la Filmoteca
 • FestiMapp
 • EFG 1914
 • CulturArts IVAC recupera els teus records
 • Berlanga Film Museum
 • Taller estándares metadata
 • EDCINE
<
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacto express

Acepto las condiciones y la
política de privacidad