1. Estás en:
 2. La Filmoteca / Programació / Cicles

Ciclos programados

pdf
 

València

 • icono del ciclo CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  del 30 de maig de 2017 al 29 de desembre de 2018

  CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  Amb el títol Crims i ombres, La Filmoteca presenta un àmplia retrospectiva sobre el cinema negre del període clàssic, en el qual es concentren les manifestacions més canòniques del gènere.

 • icono del ciclo CENTENARI INGMAR BERGMAN

  del 14 de setembre de 2018 al 27 de gener de 2019

  CENTENARI INGMAR BERGMAN

  Extensa retrospectiva dedicada a un dels mestres del cinema europeu amb motiu dels cents anys del seu naixement.

 • icono del ciclo MURIEL BOX, UNA CINEASTA CLÀSSICA

  del 02 d' octubre al 14 de novembre de 2018

  MURIEL BOX, UNA CINEASTA CLÀSSICA

  De la mà del Festival Internacional de Cine de San Sebastián i la Filmoteca Española, i amb la col·laboració de Filmoteca Vasca i el Museu San Telmo, La Filmoteca presenta una retrospectiva dedicada a la cineasta britànica Muriel Box (1905-1991).

 • icono del ciclo MOSTRA DE VALÈNCIA. PALMERA D'HONOR. EFTHIMIS FILIPPOU

  del 19 al 25 d'octubre de 2018

  MOSTRA DE VALÈNCIA. PALMERA D'HONOR. EFTHIMIS FILIPPOU

  La Filmoteca col·labora en la XXXIII edició de la Mostra de València co-organitzant un cicle que homenatja al guionista que està darrere d'alguns dels títols més suggeridors del cinema grec recent. A més de programar les pel·lícules basades en els seus guions, La Filmoteca acollirà una masterclass de Filippou el dissabte 20 d'octubre.

 • icono del ciclo DIA MUNDIAL DEL PATRIMONI AUDIOVISUAL + DIA MUNDIAL DE L'ANIMACIÓ 2018

  del 26 al 28 d'octubre de 2018

  DIA MUNDIAL DEL PATRIMONI AUDIOVISUAL + DIA MUNDIAL DE L'ANIMACIÓ 2018

  El 27 d'octubre se celebra el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, data en què les filmoteques de tot el món reivindiquen la seua labor de salvaguarda de la història del cinema i de la memòria audiovisual dels pobles. Just un dia després, el 28, és el Dia Mundial de l'Animació, que La Filmoteca festeja també cada any –i, des de fa uns quants, en col·laboració amb el Màster en Animació de la Universitat Politècnica de València, vertader planter de l'animació valenciana.

  Amb aquest motiu, el cap de setmana del 26 al 28 d'octubre programem diverses sessions especials.

 • icono del ciclo ESTRENES FILMOTECA

  del 30 d' octubre al 03 de novembre de 2018

  ESTRENES FILMOTECA

  El dimarts 30 d'octubre La Filmoteca programa la suggeridora TRINTA LUMES, amb presència de la seua directora, Diana Toucedo. Una xicoteta joia l'estrena de la qual a València ha sigut possible gràcies a un projecte del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació que té per objectiu que el conjunt de la població, majoritàriament urbana, visualitze i reconega el paper de la dona rural a través del cinema. Les dones es configuren com a l'eix sobre el qual pivota el desenvolupament dels territoris rurals, ja que la seua activitat permet que els nostres pobles es mantinguen vius. Resulta per tant necessari garantir la seua presència en les zones rurals, a través de polítiques de participació i reconeixement que milloren les seues condicions de treball, fomenten la conciliació i, sobretot, prestigien la seua labor.

  D’una altra banda, el dimecres 31, després de la cloenda de les Jornades TVMorfosis/CONTD, s'estrena a La Filmoteca el documental CONTRA EL NO-DO, LLORENÇ SOLER O LA PULSIÓ PER L’HONESTEDAT, un documental produït pel Taller d’Audiovisual de la Universitat de València que homenatja la carrera del documentalista valencià, marcada pel compromís amb el seu temps. Tant Soler com el director i els productors de la pel·lícula presentaran l'estrena.

 • icono del ciclo MENUDA FILMO:

  del 03 al 04 de novembre de 2018

  MENUDA FILMO: "EL MAQUINISTA DE LA GENERAL"

  Al novembre, les sessions de Menuda Filmo incideixen en un dels seus objectius fonamentals: constituir una oferta alternativa al cinema per a tots els públics majoritari i aconseguir que xiquetes i xiquets es familiaritzen amb l'apassionant història del cinema i la seua diversitat. De la mà de l'immortal Buster Keaton i EL MAQUINISTA DE LA GENERAL, podran gaudir d'uns gags que provoquen tantes riallades com fa quasi cent anys i que han inspirat algunes escenes de pel·lícules d'animació contemporànies com Wall-E. Ningú millor que “cara de pal” –amb permís de Chaplin– per a demostrar que el cinema no necessita diàlegs per a explicar històries, divertir i emocionar.

 • icono del ciclo EL TREN, PROTAGONISTA 30 ANYS DESPRÉS

  del 06 al 11 de novembre de 2018

  EL TREN, PROTAGONISTA 30 ANYS DESPRÉS

  El primer cicle organitzat a La Filmoteca, en abril de 1988, s’anomenava “Protagonista, el tren”. Ara, trenta anys després, tornem a presentar un minicicle dedicat al ferrocarril, organitzat en col·laboració amb la Cátedra Demetrio Ribes amb motiu del Cinema Way 2018. Aquesta selecció de pel·lícules mostra com, des del període mut, el tren ha sigut un motiu visual recurrent al llarg de la història del cinema. Una bona excusa per a gaudir de dues obres dels orígens del cinema i de tres grans títols de Buster Keaton, Alfred Hitchcock i un dels grans cineastes de la modernitat europea, Jiri Menzel.

 • icono del ciclo XII CURTMETRATGES PER LA IGUALTAT

  07 de novembre de 2018

  XII CURTMETRATGES PER LA IGUALTAT

  La Filmoteca acull el 7 de novembre la presentació del DVD que reuneix els curts guanyadors del concurs Curtmetratges per la Igualtat. Organitzat per l’Associació per la Coeducació, amb el patrocini de la direcció adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, l’Ajuntament de València i la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València, es tracta d’un projecte destinat a la recopilació i difusió de curts que promouen temàtiques socials relacionades amb la discriminació de la dona i la seua lluita per la igualtat efectiva i real. Una nova edició –i ja en van dotze!– d’aquesta iniciativa de valor inestimable. La sessió estarà presentada per Paqui Méndez, responsable de Curtmetratges per la Igualtat, i les directores i directors dels curts guardonats.

 • icono del ciclo LA CABINA. XI FESTIVAL INTERNACIONAL DE MIGMETRATGES DE VALÈNCIA

  del 15 al 23 de novembre de 2018

  LA CABINA. XI FESTIVAL INTERNACIONAL DE MIGMETRATGES DE VALÈNCIA

  Al novembre torna a València la cita amb el migmetratge de la mà de La Cabina, festival internacional de referència dedicat a les pel·lícules d’entre 30 i 60 minuts de durada. La Filmoteca acull la secció oficial de migmetratges, que enguany està composta per setze pel·lícules, molt diverses pel que fa a la temàtica, gènere i procedència geogràfica. Com a novetat, el festival ha volgut posar el focus en la singularitat de cadascun dels títols seleccionats, reestructurant la programació i projectant un migmetratge per sessió, sempre acompanyat de presentació i col·loqui a càrrec d’una persona del equip de la pel·lícula, experta en la temàtica o del propi festival La Cabina. Però aquesta no és l’única novetat. A la resta de seccions del festival (Amalgama i Inèdits al Centre Cultural La Nau i Visuals al Centre del Carme), se sumen en aquesta edició sessions de vídeo-poesia (Centre Cultural La Nau), fashion film (Escola Barreira) i cinema interactiu (Institut Français).

Castelló

 • icono del ciclo NOU CINEMA

  del 15 de setembre al 08 de desembre de 2018

  NOU CINEMA

  El cicle dedicat al Nou cinema permet veure a Castelló obres d'enorme qualitat i interès que no arriben a les sales per les característiques del mercat d'exhibició cinematogràfica, copat per produccions comercials. Són pel·lícules que solen obrir camins estètics i narratius, que fixen la seua atenció en aspectes inèdits i poc coneguts o que expliquen el món de formes no convencionals. Un conjunt que reflecteix la gran vitalitat i diversitat del cinema contemporani.

 • icono del ciclo EN PANTALLA GRAN: CENTENARI INGMAR BERGMAN

  del 22 de setembre al 16 de desembre de 2018

  EN PANTALLA GRAN: CENTENARI INGMAR BERGMAN

  Retrospectiva dedicada a un dels mestres del cinema amb motiu dels cent anys del seu naixement.

 • icono del ciclo MENUDA FILMO

  del 07 d' octubre al 02 de desembre de 2018

  MENUDA FILMO

  Un nou lliurament de Menuda Filmo que inclou una pel·lícula de culte com La princesa prometida, convertida ja en un clàssic, i dues produccions europees que mostren la potència i la creativitat del cinema d'animació realitzat fora de Hollywood: La canción del mar y La vida de Calabacín.

 • icono del ciclo CINEMA INÈDIT

  del 17 d' octubre al 26 de desembre de 2018

  CINEMA INÈDIT

  La Filmoteca presenta en el Teatre del Raval una nova edició del cicle dedicat al cinema inèdit a Castelló amb sis pel·lícules que reflecteixen la diversitat i la qualitat de la producció que queda fora dels circuits comercials. Dues pel·lícules espanyoles ben diferents entre si, el documental autobiogràfic Converso i el profund i auster drama La enfermedad del domingo, són bona mostra d'un cinema espanyol interessant i complex que es mou en els marges de la indústria i que ofereix obres de gran importància. Hacia la lulz és l'última producció de la directora japonesa Naomi Kawase, un dels grans noms de la cinematografia actual. Giorgios Lanthimos, sempre provocador, ha tornat a sorprendre a crítica i públic amb la premiada El sacrificio de un ciervo sagrado. Per la seua banda, el mestre coreà Hong Sang-soo ha rebut múltiples premis i distincions amb En la playa sola de noche. I, finalment, Alanis és una dura i gens acomodaticia pel·lícula argentina, plagada de premis, que mostra una realitat oculta sense miraments.

Alacant

 • icono del ciclo LES MILLORS PEL·LÍCULES DE 2017

  del 13 de setembre al 20 de desembre de 2018

  LES MILLORS PEL·LÍCULES DE 2017

  Entre el millor que ha oferit el cinema de 2017, aquest nou lliurament del cicle porta quatre pel·lícules molt diferents entre si i amb gran personalitat. Una nou gir a un gènere que sembla desaparegut, el western, però que de tant en tant, ofereix obres majors de gran importància com ara Comanchería. Una mirada veraç i emocionant a la infància i la dificultat de créixer en Estiu 1993. Desolació i tragèdia embolicades en surrealisme en El sacrificio de un ciervo sagrado. I la capacitat del cinema d'animació per a explicar qualsevol història i commoure, com en el cas de La vida de calabacín.

 • icono del ciclo ESTRENES

  del 20 de setembre al 29 de novembre de 2018

  ESTRENES

  Les característiques de la distribució cinematogràfica a Espanya impedeixen que pel·lícules que s'ixen de allò convencional i que tenen un enorme interès, premiades en festivals internacionals i amb el favor de la crítica, no arriben a les sales de moltes ciutats. El cicle arreplega, en aquesta ocasió, tres d'elles: una mostra representativa de l'últim cinema de terror realitzat per dones, The love witch; una pel·lícula coreana premiada en els festivals de Berlín i Gijón, En la playa sola de noche; i una originalíssima història de fantasmes, A ghost story, que desperta admiració al seu pas.

 • icono del ciclo CLÀSSICS FILMOTECA. CINEMA NEGRE IV

  del 28 de setembre al 13 de desembre de 2018

  CLÀSSICS FILMOTECA. CINEMA NEGRE IV

  El cicle dedicat al cinema negre clàssic continua amb tres noves pel·lícules que són una bona mostra de la diversitat i profunditat d'un gènere capaç d'oferir obres de culte. Una obra mestra d'Alfred Hitchcock, Encadenados, i una altra de Fritz Lang, Perversidad, perfectes exemples de cinema clàssic, a càrrec de dos mestres europeus sense els quals no s'entén l'esplendor del Hollywood dels anys quaranta. Completa el trio una gran pel·lícula de Richard Fleischer, Impulso criminal, realitzada en les acaballes del classicisme, en 1959, quan altres formes d'explicar i fer cinema comencen a entrar en joc.

AGENDA DE ACTUALIDAD Y PROGRAMACIÓN

 • Dona't d'alta com usuari
 • Registre telemàtic
 • Instruccions tramatació Telemàtica
 • Restauracions IVAC
 • Imatges per rescatar
 • Catàleg de la Filmoteca
 • Curts20'18''
 • Básics Filmoteca 2018
 • FestiMapp
 • EFG 1914
 • CulturArts IVAC recupera els teus records
 • Berlanga Film Museum
 • Taller estándares metadata
 • EDCINE
<
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacto express

Acepto las condiciones y la
política de privacidad