1. Estás en:
 2. La Filmoteca / Programació / Cicles

Ciclos programados

pdf
 

València

 • icono del ciclo CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  del 30 de maig de 2017 al 29 de desembre de 2018

  CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  Amb el títol Crims i ombres, La Filmoteca presenta un àmplia retrospectiva sobre el cinema negre del període clàssic, en el qual es concentren les manifestacions més canòniques del gènere.

 • icono del ciclo CENTENARI INGMAR BERGMAN

  del 14 de setembre de 2018 al 27 de gener de 2019

  CENTENARI INGMAR BERGMAN

  Extensa retrospectiva dedicada a un dels mestres del cinema europeu amb motiu dels cents anys del seu naixement.

 • icono del ciclo MURIEL BOX, UNA CINEASTA CLÀSSICA

  del 02 d' octubre al 14 de novembre de 2018

  MURIEL BOX, UNA CINEASTA CLÀSSICA

  De la mà del Festival Internacional de Cine de San Sebastián i la Filmoteca Española, i amb la col·laboració de Filmoteca Vasca i el Museu San Telmo, La Filmoteca presenta una retrospectiva dedicada a la cineasta britànica Muriel Box (1905-1991).

 • icono del ciclo LA CABINA. XI FESTIVAL INTERNACIONAL DE MIGMETRATGES DE VALÈNCIA

  del 15 al 23 de novembre de 2018

  LA CABINA. XI FESTIVAL INTERNACIONAL DE MIGMETRATGES DE VALÈNCIA

  Al novembre torna a València la cita amb el migmetratge de la mà de La Cabina, festival internacional de referència dedicat a les pel·lícules d’entre 30 i 60 minuts de durada. La Filmoteca acull la secció oficial de migmetratges, que enguany està composta per setze pel·lícules, molt diverses pel que fa a la temàtica, gènere i procedència geogràfica. Com a novetat, el festival ha volgut posar el focus en la singularitat de cadascun dels títols seleccionats, reestructurant la programació i projectant un migmetratge per sessió, sempre acompanyat de presentació i col·loqui a càrrec d’una persona del equip de la pel·lícula, experta en la temàtica o del propi festival La Cabina. Però aquesta no és l’única novetat. A la resta de seccions del festival (Amalgama i Inèdits al Centre Cultural La Nau i Visuals al Centre del Carme), se sumen en aquesta edició sessions de vídeo-poesia (Centre Cultural La Nau), fashion film (Escola Barreira) i cinema interactiu (Institut Français).

 • del 06 al 08 de desembre de 2018

  ESTRELES, ESPAIS I FOTOGRAMES: EL CINEMA EXPERIMENTAL DE JOHANN LURF

Castelló

 • icono del ciclo NOU CINEMA

  del 15 de setembre al 08 de desembre de 2018

  NOU CINEMA

  El cicle dedicat al Nou cinema permet veure a Castelló obres d'enorme qualitat i interès que no arriben a les sales per les característiques del mercat d'exhibició cinematogràfica, copat per produccions comercials. Són pel·lícules que solen obrir camins estètics i narratius, que fixen la seua atenció en aspectes inèdits i poc coneguts o que expliquen el món de formes no convencionals. Un conjunt que reflecteix la gran vitalitat i diversitat del cinema contemporani.

 • icono del ciclo EN PANTALLA GRAN: CENTENARI INGMAR BERGMAN

  del 22 de setembre al 16 de desembre de 2018

  EN PANTALLA GRAN: CENTENARI INGMAR BERGMAN

  Retrospectiva dedicada a un dels mestres del cinema amb motiu dels cent anys del seu naixement.

 • icono del ciclo MENUDA FILMO

  del 07 d' octubre al 02 de desembre de 2018

  MENUDA FILMO

  Un nou lliurament de Menuda Filmo que inclou una pel·lícula de culte com La princesa prometida, convertida ja en un clàssic, i dues produccions europees que mostren la potència i la creativitat del cinema d'animació realitzat fora de Hollywood: La canción del mar y La vida de Calabacín.

 • icono del ciclo CINEMA INÈDIT

  del 17 d' octubre al 26 de desembre de 2018

  CINEMA INÈDIT

  La Filmoteca presenta en el Teatre del Raval una nova edició del cicle dedicat al cinema inèdit a Castelló amb sis pel·lícules que reflecteixen la diversitat i la qualitat de la producció que queda fora dels circuits comercials. Dues pel·lícules espanyoles ben diferents entre si, el documental autobiogràfic Converso i el profund i auster drama La enfermedad del domingo, són bona mostra d'un cinema espanyol interessant i complex que es mou en els marges de la indústria i que ofereix obres de gran importància. Hacia la lulz és l'última producció de la directora japonesa Naomi Kawase, un dels grans noms de la cinematografia actual. Giorgios Lanthimos, sempre provocador, ha tornat a sorprendre a crítica i públic amb la premiada El sacrificio de un ciervo sagrado. Per la seua banda, el mestre coreà Hong Sang-soo ha rebut múltiples premis i distincions amb En la playa sola de noche. I, finalment, Alanis és una dura i gens acomodaticia pel·lícula argentina, plagada de premis, que mostra una realitat oculta sense miraments.

Alacant

 • icono del ciclo LES MILLORS PEL·LÍCULES DE 2017

  del 13 de setembre al 20 de desembre de 2018

  LES MILLORS PEL·LÍCULES DE 2017

  Entre el millor que ha oferit el cinema de 2017, aquest nou lliurament del cicle porta quatre pel·lícules molt diferents entre si i amb gran personalitat. Una nou gir a un gènere que sembla desaparegut, el western, però que de tant en tant, ofereix obres majors de gran importància com ara Comanchería. Una mirada veraç i emocionant a la infància i la dificultat de créixer en Estiu 1993. Desolació i tragèdia embolicades en surrealisme en El sacrificio de un ciervo sagrado. I la capacitat del cinema d'animació per a explicar qualsevol història i commoure, com en el cas de La vida de calabacín.

 • icono del ciclo ESTRENES

  del 20 de setembre al 29 de novembre de 2018

  ESTRENES

  Les característiques de la distribució cinematogràfica a Espanya impedeixen que pel·lícules que s'ixen de allò convencional i que tenen un enorme interès, premiades en festivals internacionals i amb el favor de la crítica, no arriben a les sales de moltes ciutats. El cicle arreplega, en aquesta ocasió, tres d'elles: una mostra representativa de l'últim cinema de terror realitzat per dones, The love witch; una pel·lícula coreana premiada en els festivals de Berlín i Gijón, En la playa sola de noche; i una originalíssima història de fantasmes, A ghost story, que desperta admiració al seu pas.

 • icono del ciclo CLÀSSICS FILMOTECA. CINEMA NEGRE IV

  del 28 de setembre al 13 de desembre de 2018

  CLÀSSICS FILMOTECA. CINEMA NEGRE IV

  El cicle dedicat al cinema negre clàssic continua amb tres noves pel·lícules que són una bona mostra de la diversitat i profunditat d'un gènere capaç d'oferir obres de culte. Una obra mestra d'Alfred Hitchcock, Encadenados, i una altra de Fritz Lang, Perversidad, perfectes exemples de cinema clàssic, a càrrec de dos mestres europeus sense els quals no s'entén l'esplendor del Hollywood dels anys quaranta. Completa el trio una gran pel·lícula de Richard Fleischer, Impulso criminal, realitzada en les acaballes del classicisme, en 1959, quan altres formes d'explicar i fer cinema comencen a entrar en joc.

AGENDA DE ACTUALIDAD Y PROGRAMACIÓN

 • Dona't d'alta com usuari
 • Registre telemàtic
 • Instruccions tramatació Telemàtica
 • Restauracions IVAC
 • Imatges per rescatar
 • Catàleg de la Filmoteca
 • Curts20'18''
 • Básics Filmoteca 2018
 • FestiMapp
 • EFG 1914
 • CulturArts IVAC recupera els teus records
 • Berlanga Film Museum
 • Taller estándares metadata
 • EDCINE
<
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacto express

Acepto las condiciones y la
política de privacidad