1. Estás en:
 2. La Filmoteca / Programació / Cicles

Ciclos programados

 

València

 • icono del ciclo CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  del 30 de maig de 2017 al 14 de juliol de 2019

  CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  Amb el títol Crims i ombres, La Filmoteca presenta un àmplia retrospectiva sobre el cinema negre del període clàssic, en el qual es concentren les manifestacions més canòniques del gènere.

 • icono del ciclo CENTENARI INGMAR BERGMAN

  del 14 de setembre de 2018 al 03 de febrer de 2019

  CENTENARI INGMAR BERGMAN

  Extensa retrospectiva dedicada a un dels mestres del cinema europeu amb motiu dels cents anys del seu naixement.

 • icono del ciclo CARLES MIRA, POPULAR I TRANSGRESSOR

  del 05 de desembre de 2018 al 22 de gener de 2019

  CARLES MIRA, POPULAR I TRANSGRESSOR

  Fa 25 anys, la cultura valenciana va perdre, massa prompte, un dels seus noms més representatius. Ens deixava Carles Mira, dels pocs –si no l'únic– cineastes que han donat sentit a la idea d'un “cinema valencià”. El seu, de marcat caràcter mediterrani i festiu, es reapropia de la tradició per a desvincular-la de les lectures reaccionàries per part del poder i restituir el seu origen popular. La Filmoteca homenatja amb un cicle aquesta figura imprescindible que, en paraules de Jordi Costa, autor d'una monografia sobre Mira, “era un model de cineasta que hui dia no seria possible, ja que el seu cinema estava orientat a polvoritzar els discursos de poder amb les armes de la comèdia popular i a defensar a qui lluita contra qui emmordassa la seua llibertat, des de la festa”.

 • icono del ciclo PREMIS DISCOVERY: LES MILLORS ÒPERES PRIMES EUROPEES

  del 09 de desembre de 2018 al 02 de febrer de 2019

  PREMIS DISCOVERY: LES MILLORS ÒPERES PRIMES EUROPEES

  Sevilla va acollir al desembre la cerimònia de lliurament dels Premis del Cinema Europeu (European Film Awards 2018). Amb aqueix motiu, el Festival de Cine Europeo de Sevilla ha promogut un cicle itinerant compost per algunes de les pel·lícules que han guanyat en els últims anys el premi European Discovery, amb el qual l'Acadèmia del Cinema Europeu reconeix la millor òpera prima produïda en el continent. Entre elles, podran veure's al desembre MUSTANG, multipremiada i tot un èxit de públic, així com els debuts en la direcció de cineastes hui consagrats com el rus Andrey Zvyagintsev o el britànic Steve McQueen (autor de SHAME i 12 AÑOS DE ESCLAVITUD).

 • icono del ciclo BÀSICS FILMOTECA: DIÀLEGS I FILIACIONS (II)

  del 10 de gener al 09 de juny de 2019

  BÀSICS FILMOTECA: DIÀLEGS I FILIACIONS (II)

  Torna Bàsics Filmoteca, el cicle anual programat en col·laboració amb la revista Caimán Cuadernos de Cine amb l'objectiu de reflexionar sobre diferents aspectes de la història i l'estètica cinematogràfiques. L'enfocament didàctic del projecte es materialitza en presentacions i col·loquis a càrrec d'especialistes en anàlisi cinematogràfica.

  Aquesta novena edició proposa una segona part del cicle Bàsics programat fa dos anys i se centra, com aquell, en il·luminar les ressonàncies que es fan entre pel·lícules pertanyents a diversos períodes històrics i procedències geogràfiques. A través de deu duets de pel·lícules –o trios en algun cas–, Diàlegs i filiacions incideix en la idea de la història del cinema entesa com a una xarxa de vasos comunicants, formada per pel·lícules que recullen l'herència de títols que les han precedides.

 • icono del ciclo YASUZÔ MASUMURA, RETRATS AL LÍMIT

  del 17 de gener al 12 de febrer de 2019

  YASUZÔ MASUMURA, RETRATS AL LÍMIT

  Gràcies a la FUNDACIÓN JAPÓN, La Filmoteca presenta un breu cicle dedicat a Yasuzô Masumura.

  Malgrat ser un dels cineastes japonesos més destacats de la postguerra, Yasuzô Masumura és quasi un desconegut a Occident. Aquest cicle, que Fundación Japón ha fet possible, ofereix l'oportunitat de descobrir sis de les seues millors pel·lícules, totes elles adaptacions literàries en les quals Masumura mostra la seua mirada gens convencional.

 • icono del ciclo AGNÈS VARDA, LA MIRADA LLIURE

  del 26 de gener al 19 de maig de 2019

  AGNÈS VARDA, LA MIRADA LLIURE

  En el marc de la seua col·laboració anual amb Donostia Kultura, La Filmoteca presenta una selecció de pel·lícules –8 llargmetratges i 5 curts– dirigits per Agnès Varda, a qui ja va dedicar sengles cicles en 1998 i 2012. Precursora de la Nouvelle Vague amb La Pointe Courte cinc anys abans del debut darrere de la càmera de Godard i companyia, Varda porta sis dècades realitzant un cinema absolutament personal que transgredeix les fronteres entre documental i ficció molt abans que fer-ho es convertira en tendència. Entre altres títols, podran veure's els tres que va filmar als Estats Units, inclosos en aquest programa; els retrats que va dedicar a la seua parella, el cineasta Jacques Demy, i a l'actriu Jane Birkin; i els audaços assajos fílmics que ens ha regalat en el nou mil·lenni, quan la lleugeresa de la tecnologia digital ha fet el seu cinema més lliure si cap.

 • icono del ciclo MENUDA FILMO:

  del 02 al 03 de febrer de 2019

  MENUDA FILMO: "ANIMALES FANTÁSTICOS Y CÓMO ENCONTRARLOS"

  Després de la projecció de HARRY POTTER Y LA PIEDRA FILOSOFAL en Menuda Filmo Nadal, i amb motiu de la recent estrena en cinemes D'ANIMALES FANTÁSTICOS: LOS CRÍMENES DE GRINDELWALD, La Filmoteca ofereix l'oportunitat de tornar a gaudir en pantalla gran de la primera part de la saga, ANIMALES FANTÁSTICOS Y DÓNDE ENCONTRARLOS. Es tracta no tant d'una preqüela com d'una història ambientada en l'univers màgic potterià, però amb personatges diferents i ambientada als Estats Units dels anys 20. La pròpia J.K. Rowling és l'encarregada d'escriure el guió, que narra com el jove mag Newt Scamander va arribar a redactar el catàleg d'animals màgics que estudia l'alumnat de l'escola Hogwarts. La sorprenent capacitat que l'autora britànica té per a crear personatges i, sobretot, per a donar consistència al seu univers de fantasia, aconsegueix que la pel·lícula no es quede només en un impressionant reclam visual. L'aparició de les diferents criatures gràcies a uns efectes especials milionaris és impactant, sens dubte, però el més interessant és que està ben integrada en un relat d'aventures amb tocs de comèdia que remeten tant a la parella Laurel i Hardy com a l’screwball.

 • 23 de febrer de 2019

  X HUMANS FEST. FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA I DRETS HUMANS DE VALÈNCIA. CLOENDA

 • del 02 al 03 de mar de 2019

  MENUDA FILMO: "CAVERNÍCOLA"

Castelló

 • icono del ciclo EN PANTALLA GRAN: INGMAR BERGMAN

  del 09 de gener al 13 de mar de 2019

  EN PANTALLA GRAN: INGMAR BERGMAN

  La Filmoteca i el Teatre del Raval continuen la projecció de la filmografia del gran director suec Ingmar Bergman, amb motiu de la celebració del seu centenari. Set pel·lícules realitzades entre 1953 i 1968 que mostren l'evolució d'un cineasta essencial des de les seues primeres obres fins a la plasmació d'un món propi i la seua consagració com un dels grans creadors del cinema contemporani.

 • icono del ciclo NOU CINEMA

  del 12 de gener al 17 de mar de 2019

  NOU CINEMA

  La Filmoteca i la Universitat Jaume I han preparat una selecció de títols molt recents que donen compte d'algunes de les tendències del cinema actual i porten a Castelló obres de gran interès, que han rebut reconeixement per part de la crítica i dels festivals.

 • icono del ciclo EN PANTALLA GRAN. ANIMATOPIA: CINEMA D'ANIMACIÓ PER A ADULTS

  del 19 de gener al 10 de mar de 2019

  EN PANTALLA GRAN. ANIMATOPIA: CINEMA D'ANIMACIÓ PER A ADULTS

  La Filmoteca i el Teatre del Raval presenten una selecció de pel·lícules d'animació no infantil. Films de Hollywood, Japó, Espanya i França amb històries de tot tipus i tècniques i estètiques diverses, mostra de la vitalitat de l'animació cinematogràfica.

 • icono del ciclo MENUDA FILMO

  del 03 de febrer al 03 de mar de 2019

  MENUDA FILMO

  Arriba una nova edició de Menuda Filmo. La Filmoteca i el Teatre del Raval proposen dues mostres de cinema d'animació actual. El malvado zorro feroz i El cuento de la princesa Kaguya són obres de gran originalitat i amb una estètica allunyada de les propostes comercials.

 • icono del ciclo CURTS COMUNITAT VALENCIANA 2018

  06 de mar de 2019

  CURTS COMUNITAT VALENCIANA 2018

  L'institut Valencià de Cultura ha seleccionat sis curtmetratges valencians per al catàleg en DVD del programa ‘Curts 2018’, amb el qual es pretén promocionar i donar a conèixer la producció anual del curtmetratge valencià en festivals nacionals i internacionals, així com en la indústria audiovisual. El programa Curts va nàixer amb l'objectiu de promoure a escala nacional i internacional els curtmetratges valencians, però també ha volgut reivindicar el curt com a format que ocupa el seu propi espai, obert al futur i a les noves pantalles i formes de difusió de l'audiovisual que han aportat en els últims anys les noves tecnologies digitals. El programa Curts també proporciona un diagnòstic anual de la situació de l'audiovisual valencià i sobre les seues tendències, estils i interessos.

Alacant

 • icono del ciclo CLÀSSICS FILMOTECA: INGMAR BERGMAN (I)

  del 10 de gener al 07 de mar de 2019

  CLÀSSICS FILMOTECA: INGMAR BERGMAN (I)

  La Filmoteca i el Teatre Arniches porten a Alacant la celebració del centenari del naixement d'Ingmar Bergman. S'inicia una retrospectiva dedicada al gran director suec amb dues pel·lícules de la seua primera etapa, Un verano con Monika, el film que li va donar a conéixer a Espanya, i l'adaptació de Shakespeare Sonrisas de una noche de verano, i dos de les seues obres més conegudes i aclamades, El séptimo sello i Fresas salvajes.

  “Bergman tenia una forma molt astuta de fer-nos partícips del que ocorria en pantalla, i això és el que més m'impressiona. Tenia aqueixa saviesa i aqueixa habilitat per a presentar-nos temes filosòfics i existencials en un format popular. El seu talent per a embolicar-nos en les seues històries era absolutament únic”. Lars Von Trier

 • icono del ciclo LES MILLORS PEL·LÍCULES DE 2018

  del 17 de gener al 14 de mar de 2019

  LES MILLORS PEL·LÍCULES DE 2018

  Empieza el repaso de las mejores películas del año 2018 con tres films muy estimulantes y diferentes entre sí, todos ellos multipremiados en festivales internacionales. The Florida project sorprendió en todo el mundo con su particular visión sobre la infancia y las víctimas de la crisis. Con Caras y lugares, la gran Agnès Varda volvió a maravillarnos con su mirada curiosa y humanista. Por su parte Wes Anderson retomó la animación y triunfó con Isla de Perros.

 • icono del ciclo ESTRENES

  del 24 de gener al 21 de mar de 2019

  ESTRENES

  Les característiques del mercat cinematogràfic, copat per la producció comercial de Hollywood, fa que moltes bones pel·lícules queden sense estrenar-se. Amb este cicle, La Filmoteca i el Teatre Arniches pal·lien una miqueta esta situació fent arribar a Alacant algunes d'estes produccions. És dóna el cas de que La madre és, a més, una producció valenciana. Li acompanyen Anomalisa, inoblidable i premiada incursió de Charlie Kaufman en l'animació per a adults, i Un hombre llamado Ove, exitosa producció sueca, considerada la millor comèdia europea en els Premis del Cinema Europeu.

 • icono del ciclo CURTS COMUNITAT VALENCIANA 2018

  28 de febrer de 2019

  CURTS COMUNITAT VALENCIANA 2018

  L'Institut Valencià de Cultura ha seleccionat sis curtmetratges valencians per al catàleg en DVD del programa ‘Curts 2018’, amb el qual es pretén promocionar i donar a conéixer la producció anual del curtmetratge valencià en festivals nacionals i internacionals, així com a la indústria audiovisual. El programa Curts va nàixer amb l'objectiu de promoure a escala nacional i internacional els curtmetratges valencians, però també ha volgut reivindicar el curt com a format que ocupa el seu propi espai, obert al futur i a les noves pantalles i formes de difusió de l'audiovisual que han aportat en els últims anys les noves tecnologies digitals. El programa Curts també proporciona un diagnòstic anual de la situació de l'audiovisual valencià i sobre les seues tendències, estils i interessos.

AGENDA DE ACTUALIDAD Y PROGRAMACIÓN

 • Registre telemàtic
 • Instruccions tramatació Telemàtica
 • Restauracions IVAC
 • Imatges per rescatar
 • Catàleg de la Filmoteca
 • Curts20'18''
 • Básics Filmoteca 2018
 • FestiMapp
 • EFG 1914
 • CulturArts IVAC recupera els teus records
 • Berlanga Film Museum
 • Taller estándares metadata
 • EDCINE
<
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacto express

Acepto las condiciones y la
política de privacidad