1. Estás en:
 2. La Filmoteca / Programació / Cicles

Ciclos programados

 

València

 • icono del ciclo CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  del 30 de maig de 2017 al 14 de juliol de 2019

  CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  Amb el títol Crims i ombres, La Filmoteca presenta un àmplia retrospectiva sobre el cinema negre del període clàssic, en el qual es concentren les manifestacions més canòniques del gènere.

 • icono del ciclo BÀSICS FILMOTECA: DIÀLEGS I FILIACIONS (II)

  del 10 de gener al 09 de juny de 2019

  BÀSICS FILMOTECA: DIÀLEGS I FILIACIONS (II)

  Torna Bàsics Filmoteca, el cicle anual programat en col·laboració amb la revista Caimán Cuadernos de Cine amb l'objectiu de reflexionar sobre diferents aspectes de la història i l'estètica cinematogràfiques. L'enfocament didàctic del projecte es materialitza en presentacions i col·loquis a càrrec d'especialistes en anàlisi cinematogràfica.

  Aquesta novena edició proposa una segona part del cicle Bàsics programat fa dos anys i se centra, com aquell, en il·luminar les ressonàncies que es fan entre pel·lícules pertanyents a diversos períodes històrics i procedències geogràfiques. A través de deu duets de pel·lícules –o trios en algun cas–, Diàlegs i filiacions incideix en la idea de la història del cinema entesa com a una xarxa de vasos comunicants, formada per pel·lícules que recullen l'herència de títols que les han precedides.

 • icono del ciclo AGNÈS VARDA, LA MIRADA LLIURE

  del 26 de gener al 19 de maig de 2019

  AGNÈS VARDA, LA MIRADA LLIURE

  En el marc de la seua col·laboració anual amb Donostia Kultura, La Filmoteca presenta una selecció de pel·lícules –8 llargmetratges i 5 curts– dirigits per Agnès Varda, a qui ja va dedicar sengles cicles en 1998 i 2012. Precursora de la Nouvelle Vague amb La Pointe Courte cinc anys abans del debut darrere de la càmera de Godard i companyia, Varda porta sis dècades realitzant un cinema absolutament personal que transgredeix les fronteres entre documental i ficció molt abans que fer-ho es convertira en tendència. Entre altres títols, podran veure's els tres que va filmar als Estats Units, inclosos en aquest programa; els retrats que va dedicar a la seua parella, el cineasta Jacques Demy, i a l'actriu Jane Birkin; i els audaços assajos fílmics que ens ha regalat en el nou mil·lenni, quan la lleugeresa de la tecnologia digital ha fet el seu cinema més lliure si cap.

 • icono del ciclo TOT KUBRICK

  del 05 de febrer al 30 d'abril de 2019

  TOT KUBRICK

  Finalitzat el cicle dedicat a Ingmar Bergman –precisament, un dels cineastes favorits de Stanley Kubrick–, La Filmoteca inaugura una altra gran retrospectiva que recull totes les pel·lícules del cineasta americà.

 • icono del ciclo X HUMANS FEST. FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA I DRETS HUMANS DE VALÈNCIA. SECCIÓ OFICIAL LLARGMETRATGES I CURTMETRATGES

  del 14 al 23 de febrer de 2019

  X HUMANS FEST. FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA I DRETS HUMANS DE VALÈNCIA. SECCIÓ OFICIAL LLARGMETRATGES I CURTMETRATGES

  Un any més, La Filmoteca és la seu principal de l’Humans Fest, que celebra en 2019 la seua desena edició, fidel a l'objectiu de sensibilitzar en matèria de drets humans a través de l'art i la cultura. A la sala de l'Edifici Rialto podrà veure's la secció oficial de llargmetratges, formada per deu documentals de diversa procedència geogràfica que tracten un ampli ventall de temes relacionats amb els drets humans: migracions, violència masclista, diversitat de gènere, memòria històrica, auge de l'extrema dreta, etc. Enguany, a més, La Filmoteca també projecta la secció oficial de curtmetratges, recollits en dos programes que combinen documental, ficció i animació.

  El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València està organitzat per la Fundació per la Justícia, en col·laboració amb entitats del tercer sector com Àmbit, Coordinadora Valenciana d’ONGs, CEAR, Amnistia Internacional, Lambda, SJM, Entreculturas, València amb bici-Acció Ecologista Agró i Pobresa Zero, i compta amb el patrocini de Caixa Popular, l’Institut Valencià de Cultura, la Diputació de València-MuVIM, l'Ajuntament de València, el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València, el Col·legi Major Rector Peset, Delikia i Casa Montaña.

 • icono del ciclo X HUMANS FEST. FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA I DRETS HUMANS DE VALÈNCIA. PREMI PAU I JUSTICIA: ABDELATIF HWIDAR

  del 14 al 23 de febrer de 2019

  X HUMANS FEST. FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA I DRETS HUMANS DE VALÈNCIA. PREMI PAU I JUSTICIA: ABDELATIF HWIDAR

  A més de les seccions oficials de llargs i curts, la programació de l'Humans Fest a La Filmoteca es completa amb una sessió dedicada a l'actor i director Abdelatif Hwidar, que rep el premi Pau i Justícia d'aquesta edició per una trajectòria professional marcada pel compromís social. El 15 de febrer comptarem amb la seua presència en la projecció del curtmetratge Salvador, guanyador d'un Goya, i del llargmetratge col·lectiu Kanimambo.

 • icono del ciclo VESTIGIS EN SUPER 8: UNA CRÒNICA AMATEUR DELS ANYS DEL CANVI

  22 de febrer de 2019

  VESTIGIS EN SUPER 8: UNA CRÒNICA AMATEUR DELS ANYS DEL CANVI

  El 22 de febrer, coincidint amb l'Humans Fest, La Filmoteca presenta un projecte d'investigació impulsat per la Filmoteca Española, en el qual ha participat el nostre Arxiu Fílmic, entre d’altres filmoteques espanyoles (Centro Galego de Artes da Imaxe, Filmoteca de Andalucía, Filmoteca de Castilla y León i Filmoteca Navarra). Elena Oroz i Xose Prieto Souto han seleccionat una sèrie de filmacions en Super 8, registrades per aficionats entre 1976 i 1979, que ofereixen una mirada polifònica i descentrada del canvi polític viscut durant la Transició així com a l'esdevenir de la vida quotidiana.

 • icono del ciclo MENUDA FILMO:

  del 02 al 03 de mar de 2019

  MENUDA FILMO: "CAVERNÍCOLA"

  En les sessions de Menuda Filmo del primer cap de setmana de març es projectarà l'última producció dels ja mítics estudis britànics Aardman, responsables de joies de l'animació en stop-motion com Wallace y Groomit, Chicken Run o La oveja Shaun. Cavernícola manté l'estètica marca de la casa, amb uns ninots de plastilina imperfectes però tremendament expressius. En aquesta ocasió, l'argument situa la creació del futbol en l'edat prehistòrica. La diversió està assegurada.

Castelló

 • icono del ciclo EN PANTALLA GRAN: INGMAR BERGMAN

  del 09 de gener al 13 de mar de 2019

  EN PANTALLA GRAN: INGMAR BERGMAN

  La Filmoteca i el Teatre del Raval continuen la projecció de la filmografia del gran director suec Ingmar Bergman, amb motiu de la celebració del seu centenari. Set pel·lícules realitzades entre 1953 i 1968 que mostren l'evolució d'un cineasta essencial des de les seues primeres obres fins a la plasmació d'un món propi i la seua consagració com un dels grans creadors del cinema contemporani.

 • icono del ciclo NOU CINEMA

  del 12 de gener al 17 de mar de 2019

  NOU CINEMA

  La Filmoteca i la Universitat Jaume I han preparat una selecció de títols molt recents que donen compte d'algunes de les tendències del cinema actual i porten a Castelló obres de gran interès, que han rebut reconeixement per part de la crítica i dels festivals.

 • icono del ciclo EN PANTALLA GRAN. ANIMATOPIA: CINEMA D'ANIMACIÓ PER A ADULTS

  del 19 de gener al 10 de mar de 2019

  EN PANTALLA GRAN. ANIMATOPIA: CINEMA D'ANIMACIÓ PER A ADULTS

  La Filmoteca i el Teatre del Raval presenten una selecció de pel·lícules d'animació no infantil. Films de Hollywood, Japó, Espanya i França amb històries de tot tipus i tècniques i estètiques diverses, mostra de la vitalitat de l'animació cinematogràfica.

 • icono del ciclo MENUDA FILMO

  del 03 de febrer al 03 de mar de 2019

  MENUDA FILMO

  Arriba una nova edició de Menuda Filmo. La Filmoteca i el Teatre del Raval proposen dues mostres de cinema d'animació actual. El malvado zorro feroz i El cuento de la princesa Kaguya són obres de gran originalitat i amb una estètica allunyada de les propostes comercials.

 • icono del ciclo CURTS COMUNITAT VALENCIANA 2018

  06 de mar de 2019

  CURTS COMUNITAT VALENCIANA 2018

  L'institut Valencià de Cultura ha seleccionat sis curtmetratges valencians per al catàleg en DVD del programa ‘Curts 2018’, amb el qual es pretén promocionar i donar a conèixer la producció anual del curtmetratge valencià en festivals nacionals i internacionals, així com en la indústria audiovisual. El programa Curts va nàixer amb l'objectiu de promoure a escala nacional i internacional els curtmetratges valencians, però també ha volgut reivindicar el curt com a format que ocupa el seu propi espai, obert al futur i a les noves pantalles i formes de difusió de l'audiovisual que han aportat en els últims anys les noves tecnologies digitals. El programa Curts també proporciona un diagnòstic anual de la situació de l'audiovisual valencià i sobre les seues tendències, estils i interessos.

Alacant

 • icono del ciclo CLÀSSICS FILMOTECA: INGMAR BERGMAN (I)

  del 10 de gener al 07 de mar de 2019

  CLÀSSICS FILMOTECA: INGMAR BERGMAN (I)

  La Filmoteca i el Teatre Arniches porten a Alacant la celebració del centenari del naixement d'Ingmar Bergman. S'inicia una retrospectiva dedicada al gran director suec amb dues pel·lícules de la seua primera etapa, Un verano con Monika, el film que li va donar a conéixer a Espanya, i l'adaptació de Shakespeare Sonrisas de una noche de verano, i dos de les seues obres més conegudes i aclamades, El séptimo sello i Fresas salvajes.

  “Bergman tenia una forma molt astuta de fer-nos partícips del que ocorria en pantalla, i això és el que més m'impressiona. Tenia aqueixa saviesa i aqueixa habilitat per a presentar-nos temes filosòfics i existencials en un format popular. El seu talent per a embolicar-nos en les seues històries era absolutament únic”. Lars Von Trier

 • icono del ciclo LES MILLORS PEL·LÍCULES DE 2018

  del 17 de gener al 14 de mar de 2019

  LES MILLORS PEL·LÍCULES DE 2018

  Empieza el repaso de las mejores películas del año 2018 con tres films muy estimulantes y diferentes entre sí, todos ellos multipremiados en festivales internacionales. The Florida project sorprendió en todo el mundo con su particular visión sobre la infancia y las víctimas de la crisis. Con Caras y lugares, la gran Agnès Varda volvió a maravillarnos con su mirada curiosa y humanista. Por su parte Wes Anderson retomó la animación y triunfó con Isla de Perros.

 • icono del ciclo ESTRENES

  del 24 de gener al 21 de mar de 2019

  ESTRENES

  Les característiques del mercat cinematogràfic, copat per la producció comercial de Hollywood, fa que moltes bones pel·lícules queden sense estrenar-se. Amb este cicle, La Filmoteca i el Teatre Arniches pal·lien una miqueta esta situació fent arribar a Alacant algunes d'estes produccions. És dóna el cas de que La madre és, a més, una producció valenciana. Li acompanyen Anomalisa, inoblidable i premiada incursió de Charlie Kaufman en l'animació per a adults, i Un hombre llamado Ove, exitosa producció sueca, considerada la millor comèdia europea en els Premis del Cinema Europeu.

 • icono del ciclo CURTS COMUNITAT VALENCIANA 2018

  28 de febrer de 2019

  CURTS COMUNITAT VALENCIANA 2018

  L'Institut Valencià de Cultura ha seleccionat sis curtmetratges valencians per al catàleg en DVD del programa ‘Curts 2018’, amb el qual es pretén promocionar i donar a conéixer la producció anual del curtmetratge valencià en festivals nacionals i internacionals, així com a la indústria audiovisual. El programa Curts va nàixer amb l'objectiu de promoure a escala nacional i internacional els curtmetratges valencians, però també ha volgut reivindicar el curt com a format que ocupa el seu propi espai, obert al futur i a les noves pantalles i formes de difusió de l'audiovisual que han aportat en els últims anys les noves tecnologies digitals. El programa Curts també proporciona un diagnòstic anual de la situació de l'audiovisual valencià i sobre les seues tendències, estils i interessos.

AGENDA DE ACTUALIDAD Y PROGRAMACIÓN

 • BÀSICS FILMOTECA 2019
 • Registre telemàtic
 • Instruccions tramatació Telemàtica
 • Restauracions IVAC
 • Imatges per rescatar
 • Catàleg de la Filmoteca
 • FestiMapp
 • EFG 1914
 • CulturArts IVAC recupera els teus records
 • Berlanga Film Museum
 • Taller estándares metadata
 • EDCINE
<
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacto express

Acepto las condiciones y la
política de privacidad