1. Estás en:
 2. La Filmoteca / Programació / Cicles

Ciclos programados

 

València

 • icono del ciclo CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  del 30 de maig de 2017 al 14 de juliol de 2019

  CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  Amb el títol Crims i ombres, La Filmoteca presenta un àmplia retrospectiva sobre el cinema negre del període clàssic, en el qual es concentren les manifestacions més canòniques del gènere.

 • icono del ciclo BÀSICS FILMOTECA: DIÀLEGS I FILIACIONS (II)

  del 10 de gener al 09 de juny de 2019

  BÀSICS FILMOTECA: DIÀLEGS I FILIACIONS (II)

  Torna Bàsics Filmoteca, el cicle anual programat en col·laboració amb la revista Caimán Cuadernos de Cine amb l'objectiu de reflexionar sobre diferents aspectes de la història i l'estètica cinematogràfiques. L'enfocament didàctic del projecte es materialitza en presentacions i col·loquis a càrrec d'especialistes en anàlisi cinematogràfica.

  Aquesta novena edició proposa una segona part del cicle Bàsics programat fa dos anys i se centra, com aquell, en il·luminar les ressonàncies que es fan entre pel·lícules pertanyents a diversos períodes històrics i procedències geogràfiques. A través de deu duets de pel·lícules –o trios en algun cas–, Diàlegs i filiacions incideix en la idea de la història del cinema entesa com a una xarxa de vasos comunicants, formada per pel·lícules que recullen l'herència de títols que les han precedides.

 • icono del ciclo CLÀSSICS IMPRESCINDIBLES

  del 30 d' abril al 18 de juny de 2019

  CLÀSSICS IMPRESCINDIBLES

  Pel·lícules que no ens cansem de veure, pel·lícules que creixen en cada visionat i la mitologia de les quals porta marcant l'imaginari col·lectiu durant diverses generacions. La primavera és temps de clàssics en La Filmoteca gràcies a aquest cicle, en què projectem sis títols inoblidables en DCP. Un d'ells, CON LA MUERTE EN LOS TALONES, es programa també amb motiu d’Open House València 2019, una iniciativa de l'Academia Europea del Paisaje Urbano, en col·laboració amb l'Ajuntament de València, que té com a objectiu la reflexió arquitectònica i sobre el disseny dels espais urbans. Del 3 al 5 de maig, València oferirà visites guiades als seus 50 edificis més representatius, entre els quals es compta el Rialto, seu de La Filmoteca concebuda per Cayetano Borso de Carminati. A més de ser una obra mestra del cinema, CON LA MUERTE EN LOS TALONES és molt interessant des del punt de vista arquitectònic. No només mostra alguns edificis novaiorquesos destacats, com la seu de l'ONU, sinó que compta amb una de les cases més memorables que s'han vist mai en la gran pantalla, la “mansió Van Damme”. Hitchcock volia que la dissenyara Frank Lloyd Wright, l'arquitecte estrella del moment, però el seu elevat caixet ho va impedir. El que no va impedir és que la casa es dissenyara “a l'estil de Wright” i fora fàcilment reconeguda com a tal.

 • icono del ciclo

  del 02 de maig al 07 de juliol de 2019

  "LI DIRIA SIMPLEMENT VIDA". EL CINEMA SEGONS BERNARDO BERTOLUCCI

  Retrospectiva organizada en col·laboració amb la Cineteca di Bologna i el Centro Sperimentale di Cinematografia-Cineteca Nazionale.

 • icono del ciclo L'ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE EN EL CINEMA

  del 10 de maig al 29 de desembre de 2019

  L'ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE EN EL CINEMA

  Amb motiu de la futura obertura a València del Centre Mundial per a la Alimentació Urbana Sostenible, programem un cicle de pel·lícules que, des de diversos enfocaments, ens fan més conscients de fins a quin punt la idea que ”allò personal és polític” s'estén també a la nostra manera de comprar, consumir i cuinar el que mengem. Les pel·lícules del cicle parlen de salut, però també de consum responsable, del retorn als cultius autòctons i a la cuina tradicional com a pràctiques respectuoses amb el medi ambient i amb les persones. I ho fan des de punts geogràfics diversos, perquè consumir productes locals és una tendència global en auge enfront de la indústria alimentària majoritària. Aquest mes Daniele de Michele ens presentarà en el seu documental I VILLANI diverses experiències de resistència a Itàlia. Al juny, la protagonista serà la nostra horta, espai privilegiat amb el qual compta la ciutadania de València i la seua àrea metropolitana.

Castelló

 • del 03 d' abril al 05 de juny de 2019

  EN PANTALLA GRAN: INGMAR BERGMAN 3

  Contnua el cicle que la Filmoteca i el Teatre del Raval dediquen al gran director suec Ingmar Bergman. Quatre films de diverses èpoques que donen mostra de la grandesa d'una de les figures culturals més importants de la segona meitat del segle XX.

 • del 06 d' abril al 02 de juny de 2019

  EN PANTALLA GRAN: ANIMATOPIA - CINEMA D'ANIMACIÓ PER A ADULTS

  La Filmoteca i el Vicerectorat de Cultura de l'UJI continua amb el cicle dedicat a pel·lícules d'animació per a adults. Cinc produccions que donen la mesura de l'enorme diversitat del cinema d'animació i la seua capacitat per a expressar qualsevol tema i realitat.

 • del 13 d' abril al 09 de juny de 2019

  NOU CINEMA

  La Filmoteca i el Vicerectorat de Cultura de l'UJI presenten un conjunt de títols no estrenats a Castelló. Es tracta d'obres de gran interés i multipremiades en festivals internacionals que, per la seua condició autoral i per les seues característiques estètiques i narratives, allunyades de cànons convencionals, troben difícil acomodament a les sales comercials.

Alacant

 • del 04 d' abril al 11 de juliol de 2019

  ESTRENES

  La Filmoteca i el Teatre Arniches continuen amb la tasca d’estrenar pel·lícules que, a pesar de la seua qualitat i valor, no han aconseguit arribar a les pantalles d’Alacant, degut a les característiques d’un mercat cinematogràfic copat per la producció comercial de Hollywood que invisibilitza obres com aquestes. Los objetos amorosos és l’ópera prima d’un director valencià, Adrian Silvestre, i ha recorregut més de trenta festivals internacionals de cine, rebent nombrosos premis. També és el cas de la producció argentina Alanis, una dura i gens acomodatícia pel·lícula, plagada de premis, que mostra una realitat oculta sense miraments.

 • del 11 d' abril al 13 de juny de 2019

  ALACANT 2019: CAPITAL DE LA MEMÒRIA

  Alacant ha sigut nomenada en 2019 Capital de la Memòria i per això la Filmoteca i el Teatre Arniches han programat un cicle de pel·lícules dedicades a aquest tema. Excepte El silencio de otros, aclamat documental sobre les víctimes del franquisme, la resta són films realitzats en la Comunitat Valenciana, reflex tant de l'abundància d'assumptes que han de ser tractats com de la necessitat de contar la història que s'ha ocultat. Tots ells estan recorrent el món i guanyant premis en festivals nacionals i internacionals.

 • del 25 d' abril al 18 de juliol de 2019

  EL MILLORS FILMS DE 2018

  Continua el repàs de les millors pel·lícules de l'any 2018 amb tres multipremiadas pel·lícules, que apareixen en totes les llistes del millor de l'any. A principis de 2018 es van estrenar Tres anuncios en las afueras, la sorprenent pel·lícula de Martin McDonagh, i El hilo invisible, l'última mostra del talent de Paul Thomas Anderson. Dues obres de gran rellevància amb estils, narrativa i estètiques molt diferents. Per part seua, Cold war i la seua aposta estètica per un enlluernador blanc i negre va reforçar la consideració del polonés Pawlikowski com un de les cineastes més interessants del moment.

 • del 09 de maig al 04 de juliol de 2019

  CLÀSSICS FILMOTECA: INGMAR BERGMAN II

  La Filmoteca i el Teatre Arniches continuen amb el cicle dedicat a un dels grans mestres de la historia del cinema, el suec Ingmar Bergman. En paraules de Jean-Luc Godard: “l'autor més original del cinema europeu modern”. Els tres films d’esta segona part inclouen molts dels grans temes del director suec: els dilemes de la fe religiosa, la incomunicació, la falsedat de la vida, el món de les aparences, la lluita entre la fe i la raó, els conflictes d’identitat, el dolor de viure. Destaca El manantial de la doncella, que va suposar una de les fites de la seua carrera. I també és l’oportunitat d’admirar el treball d’un dels més grans actors del món i habitual del cine de Bergman, Max von Sydow, que protagonitza les tres pel·lícules.

AGENDA DE ACTUALIDAD Y PROGRAMACIÓN

 • Curts Comunitat Valenciana 2019
 • BÀSICS FILMOTECA 2019
 • Registre telemàtic
 • Instruccions tramatació Telemàtica
 • Restauracions IVAC
 • Imatges per rescatar
 • Catàleg de la Filmoteca
 • FestiMapp
 • EFG 1914
 • CulturArts IVAC recupera els teus records
 • Berlanga Film Museum
 • Taller estándares metadata
 • EDCINE
<
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacto express

Acepto las condiciones y la
política de privacidad