1. Estás en:
 2. La Filmoteca / Programació / Cicles

Ciclos programados

 

València

 • icono del ciclo CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  del 30 de maig de 2017 al 14 de juliol de 2019

  CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  Amb el títol Crims i ombres, La Filmoteca presenta un àmplia retrospectiva sobre el cinema negre del període clàssic, en el qual es concentren les manifestacions més canòniques del gènere.

 • icono del ciclo BÀSICS FILMOTECA: DIÀLEGS I FILIACIONS (II)

  del 10 de gener al 09 de juny de 2019

  BÀSICS FILMOTECA: DIÀLEGS I FILIACIONS (II)

  Torna Bàsics Filmoteca, el cicle anual programat en col·laboració amb la revista Caimán Cuadernos de Cine amb l'objectiu de reflexionar sobre diferents aspectes de la història i l'estètica cinematogràfiques. L'enfocament didàctic del projecte es materialitza en presentacions i col·loquis a càrrec d'especialistes en anàlisi cinematogràfica.

  Aquesta novena edició proposa una segona part del cicle Bàsics programat fa dos anys i se centra, com aquell, en il·luminar les ressonàncies que es fan entre pel·lícules pertanyents a diversos períodes històrics i procedències geogràfiques. A través de deu duets de pel·lícules –o trios en algun cas–, Diàlegs i filiacions incideix en la idea de la història del cinema entesa com a una xarxa de vasos comunicants, formada per pel·lícules que recullen l'herència de títols que les han precedides.

 • icono del ciclo AGNÈS VARDA, LA MIRADA LLIURE

  del 26 de gener al 19 de maig de 2019

  AGNÈS VARDA, LA MIRADA LLIURE

  En el marc de la seua col·laboració anual amb Donostia Kultura, La Filmoteca presenta una selecció de pel·lícules –8 llargmetratges i 5 curts– dirigits per Agnès Varda, a qui ja va dedicar sengles cicles en 1998 i 2012. Precursora de la Nouvelle Vague amb La Pointe Courte cinc anys abans del debut darrere de la càmera de Godard i companyia, Varda porta sis dècades realitzant un cinema absolutament personal que transgredeix les fronteres entre documental i ficció molt abans que fer-ho es convertira en tendència. Entre altres títols, podran veure's els tres que va filmar als Estats Units, inclosos en aquest programa; els retrats que va dedicar a la seua parella, el cineasta Jacques Demy, i a l'actriu Jane Birkin; i els audaços assajos fílmics que ens ha regalat en el nou mil·lenni, quan la lleugeresa de la tecnologia digital ha fet el seu cinema més lliure si cap.

 • icono del ciclo TOT KUBRICK

  del 05 de febrer al 30 d'abril de 2019

  TOT KUBRICK

  Finalitzat el cicle dedicat a Ingmar Bergman –precisament, un dels cineastes favorits de Stanley Kubrick–, La Filmoteca inaugura una altra gran retrospectiva que recull totes les pel·lícules del cineasta americà.

 • icono del ciclo TOP MIZOGUCHI

  del 05 de mar al 09 d'abril de 2019

  TOP MIZOGUCHI

  La Filmoteca programa un cicle de huit pel·lícules que Kenji Mizoguchi va dirigir en els anys 50, l'últim període de la seua brillant carrera. Una dècada en què, després de l'èxit que va tindre Kurosawa amb Rashomon, el cinema japonés va posar el focus en el cinema històric. Mizoguchi no va ser una excepció, com mostren quatre dels títols programats, que es compten entre els millors de la seua filmografia: EL INTENDENTE SANSHO, CUENTOS DE LA LUNA PÁLIDA, LOS AMANTES CRUCIFICADOS –ambientats al Japó feudal– i LA EMPERATRIZ YANG KWEI-FEI, situada a la Xina del segle VIII.

  D'altra banda, LOS MÚSICOS DE GION, LA MUJER CRUCIFICADA i LA CALLE DE LA VERGÜENZA són tres dels lúcids retrats que Mizoguchi, cineasta que sempre va destacar per prioritzar el protagonisme femení, va realitzar del món de la prostitució i les geishes.

  El present cicle suposa una oportunitat única per a gaudir d'aquests títols imprescindibles del cinema en noves còpies digitals. En el cas de EL INTENDENTE SANSHO, CUENTOS DE LA LUNA PÁLIDA i LOS AMANTES CRUCIFICADOS, tres de les seues obres mestres, aquestes còpies són el fruit d'una minuciosa restauració finançada, entre altres institucions, per The Film Foundation, la companyia de conservació fílmica de Martin Scorsese.

 • icono del ciclo LA LLETRA EN LA IMATGE:

  del 27 al 31 de mar de 2019

  LA LLETRA EN LA IMATGE: "CUENTOS DE LA LUNA PÁLIDA"

  Coincidint amb cicle Top Mizoguchi, CUENTOS DE LA LUNA PÁLIDA és, a més, el títol elegit aquest trimestre dins del projecte La lletra en la imatge, organitzat en col·laboració amb la Biblioteca Pública de València i centrat en l'anàlisi de les relacions entre un text literari i la seua adaptació cinematogràfica. José Antonio Hurtado presentarà el pase del dimecres 27 de març i impartirà una conferència a la Biblioteca Pública el dilluns 1 d'abril (entrada lliure) al voltant dels contes escrits per Akinari Ueda en 1776 en els quals està basada l'obra de Mizoguchi.

 • icono del ciclo ELS WESTERNS D'ANTHONY MANN I JAMES STEWART

  del 27 de mar al 15 de maig de 2019

  ELS WESTERNS D'ANTHONY MANN I JAMES STEWART

  Després dels cicles “Homenatge a Stanley Cavell” (2017) i “Hitchcock filòsof” (2018), La Filmoteca torna a col·laborar amb el seminari Filosofia i cinema, que en la seua tercera edició posa el focus en una sèrie de westerns insòlits dirigits per Anthony Mann i protagonitzats per James Stewart (amb una última pel·lícula protagonitzada per Gary Cooper). Sis títols que aprofundeixen en la imatge projectada per aquest gènere cinematogràfic: la d'una societat occidental que renova els seus orígens èpics.

  Un dels dos passes de cada pel·lícula tindrà lloc els dimecres a les 18 hores en La Filmoteca, seguit d'una conferència a les 20 h en l'Ateneu Mercantil. El seminari és un projecte de l'Escuela de Filosofía del Ateneo Mercantil de València, La Torre del Virrey – Instituto de Estudios Culturales Avanzados, la Universidad Católica de València i el CEFIRE Humanístic i Social.

AGENDA DE ACTUALIDAD Y PROGRAMACIÓN

 • Curts Comunitat Valenciana 2019
 • BÀSICS FILMOTECA 2019
 • Registre telemàtic
 • Instruccions tramatació Telemàtica
 • Restauracions IVAC
 • Imatges per rescatar
 • Catàleg de la Filmoteca
 • FestiMapp
 • EFG 1914
 • CulturArts IVAC recupera els teus records
 • Berlanga Film Museum
 • Taller estándares metadata
 • EDCINE
<
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacto express

Acepto las condiciones y la
política de privacidad