1. Estás en:
 2. La Filmoteca / Programació / Cicles

Ciclos programados

 

València

 • icono del ciclo LES ARTS A LA FILMOTECA

  del 20 de setembre de 2019 al 28 de mar de 2021

  LES ARTS A LA FILMOTECA

  Projecte de col·laboració amb Les Arts, que consisteix a programar pel·lícules que estableixen connexions, no sempre evidents i només a vegades argumentals, amb un dels espectacles programats en el coliseu valencià.

 • icono del ciclo R. W. FASSBINDER, AMOR I RÀBIA

  del 11 d'octubre de 2019 al 27 de desembre de 2020

  R. W. FASSBINDER, AMOR I RÀBIA

  Com cada temporada, La Filmoteca programa un cicle en col·laboració amb Donostia Kultura i la Filmoteca Vasca. En aquesta ocasió, i gràcies també a la Rainer Werner Fassbinder Foundation, presentem una extensa retrospectiva de l'obra del cineasta alemany, un dels autors més lúcids i incisius dels anomenats “nous cinemes” i, en general, de la història del seté art. El present cicle ofereix la possibilitat de (re)descobrir unes pel·lícules que amb freqüència giren al voltant de les relacions de poder i a la discriminació sexual i de classe. Films amb un discurs demolidor que continua plenament vigent, com és el cas de RODOS NOS LLAMAMOS ALI, que interpel·la al públic de l'Europa de hui amb la mateixa força que el va fer en el seu moment.

 • icono del ciclo BÀSICS FILMOTECA. EL REMAKE: ECOS I RETORNS

  del 16 de gener de 2020 al 31 de gener de 2021

  BÀSICS FILMOTECA. EL REMAKE: ECOS I RETORNS

  La Filmoteca, junt amb la revista Caimán Cuadernos de Cine organitza, a partir del mes de gener i per desé any consecutiu, una programació especial sobre la història del cinema: Bàsics Filmoteca. En aquesta edició, a través d'una vintena de significatius títols de diferents èpoques, cinematografies i gèneres, el que es proposa és donar compte d'un fenomen molt fecund d’intertextualitat present al llarg de la història del cinema, sempre travessada per una contínua reelaboració dels mateixos temes i històries.

 • icono del ciclo KINUYO TANAKA DARRERE DE LA CÀMERA

  del 11 de novembre al 09 de desembre de 2020

  KINUYO TANAKA DARRERE DE LA CÀMERA

  En col·laboració amb la Japan Foundation, La Filmoetca programa cinc títols dirigits per una de les actrius més cèlebres del cinema japonés, protagonista de grans pel·lícules de Mizoguchi, Ozu i Naruse, entre d'altres. La seua faceta de directora és molt poc coneguda, encara que les sis pel·lícules que va filmar la situen a l'altura dels grans cineastes nipons.

 • icono del ciclo 35 CINEMA JOVE - FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINE DE VALÈNCIA / CENT ANYS DE BENEDETTI

  del 06 al 07 de desembre de 2020

  35 CINEMA JOVE - FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINE DE VALÈNCIA / CENT ANYS DE BENEDETTI

  La 35a edició de Cinema Jove, ajornada el mes de juny passat per la crisi sanitària, se celebra entre el 5 i el 9 de desembre, amb una programació reduïda composta per quatre llargmetratges, 33 curts, 13 websèries i la Trobada Audiovisual de Joves, a més d'una secció de projeccions especials. Entre aquestes últimes, i com a commemoració del centenari del naixement de Mario Benedetti, a La Filmoteca es projectaran dues pel·lícules basades en l'obra de l'escriptor uruguaià.

 • icono del ciclo SESSIÓ ESPECIAL LABdeSeries: 30 ANIVERSARI DE TWIN PEAKS

  del 10 al 12 de desembre de 2020

  SESSIÓ ESPECIAL LABdeSeries: 30 ANIVERSARI DE TWIN PEAKS

  La mort de Laura Palmer va impactar al món sencer fa 30 anys i va marcar una fita, no sols en el camp de la televisió. El festival LABdeseries, que ha traslladat a 2021 la seua segona edició a causa de l'emergència sanitària, proposa una sessió especial per a recordar aquell esdeveniment sèriefil, amb la projecció del primer capítol de Twin Peaks, la mítica sèrie creada per David Lynch i Mark Frost. A continuació tindrà lloc un col·loqui amb cineastes i crítics sobre la gran influència posterior d'aquesta ficció tant en el cinema com en les sèries.

 • icono del ciclo CENTENARI ROHMER

  del 22 de desembre de 2020 al 28 de febrer de 2021

  CENTENARI ROHMER

  Fins a finals de febrer, La Filmoteca commemora el centenari del naixement de Rohmer programant alguns dels seus títols més destacats, els que componen les sèries dels “contes morals”, “comèdies i proverbis” i els “contes de les quatre estacions”.

Castelló

 • icono del ciclo CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  del 09 de setembre al 09 de desembre de 2020

  CRIMS I OMBRES: EL CINEMA NEGRE CLÀSSIC

  La Filmoteca del IVC i el Teatre del Raval continuen amb el cicle dedicat al cinema negre clàssic, que tanta influència ha exercit en la història del cinema amb obres de Jacques Tourneur, Alfred Hitchcock, Fritz Lang, Orson Welles, Nicholas Ray, John M. Stahl, Robert Rossen i Richard Fleischer. Quatre grans clàssics com LA MUJER DEL CUADRO, QUE EL CIELO LA JUZGUE, ENCADENADOS i RETORNO AL PASADO, juntament amb exemples de la potència de l'anomenada serie B, com CUERPO Y ALMA i IMPULSO CRIMINAL. Completen el cicle dues mostres de l'evolució patida pel gènere a la fi dels anys 50, que són, al seu torn, dues obres mestres del cinema: SED DE MAL i LOS AMANTES DE LA NOCHE.

 • icono del ciclo EN PANTALLA GRAN: FEDERICO FELLINI

  del 26 de setembre al 20 de desembre de 2020

  EN PANTALLA GRAN: FEDERICO FELLINI

  En 2020 celebrem el centenari del naixement de Federico Fellini, una de les grans figures de la cultura del segle XX. La Filmoteca i el Vicerectorat de Cultura de l'UJI projecten alguns dels grans films del director italià. Una mostra que dóna compte de l'originalitat i l'enorme creativitat d'un artista que ha creat un món propi i intransferible, fins el punt de donar nom a un adjectiu, fellinià. El recorregut s'inicia amb Los inútiles i Las noches de Cabiria, pròximes als postulats del neorealisme i es tanca amb Amarcord, un viatge sorprenent pels records d'infància del director, passant pel retrat fellinià de la ciutat de Roma, la desencantada i avantguardista mirada de Fellini Ocho y medio sobre la creació cinematogràfica, i el personalíssim retrat de la seua companya de vida, l'actriu Giulietta Massina, en Giulietta de los espíritus.

 • icono del ciclo NOU CINEMA

  del 03 d' octubre al 13 de desembre de 2020

  NOU CINEMA

  La Filmoteca del Institut Valencià de Cultura i el Vicerectorat de Cultura de la Universitat Jaume I continuen portant a Castelló pel·lícules d'altíssim interés i qualitat que es troben amb el mur d'un circuit d'exhibició cinematogràfica copat pel cinema més comercial. Pel·lícules de diferents procedències i propostes estètiques i narratives allunyades del convencional. Supa modo ofereix l'oportunitat de conéixer la realitat de Kenya. Under the skin, un dels títols més rellevants de la dècada, ha tardat set anys a estrenar-se a les sales. I quatre dels films del cicle han rebut nombrosos premis en festivals internacionals: La profesora de piano, Solo las bestias, Papicha sueños de libertad i Abou Leila.

Alacant

 • icono del ciclo CLÀSSICS FILMOTECA: KENJI MIZOGUCHI (I)

  del 17 de setembre al 03 de desembre de 2020

  CLÀSSICS FILMOTECA: KENJI MIZOGUCHI (I)

  La Filmoteca i el Teatre Arniches programen un cicle de huit pel·lícules que Kenji Mizoguchi va dirigir en els anys 50, l'últim període de la seua brillant carrera. Una dècada en la qual, després de l'èxit collit per Kurosawa amb Rashomon el cinema japonés va posar el focus al cinema històric. Mizoguchi no va ser una excepció, com mostren tres dels títols programats en aquest primer lliurament, que es compten entre els millors de la seua filmografia: El intendente Sansho, Cuentos de la luna pálida y Los amantes crucificados ambientats al Japó feudal.

  D'altra banda, La mujer crucificada és un perfecte exemple dels lúcids retrats que va realitzar del món de la prostitució i les geishes i de la importància de les protagonistes femenines al seu cinema.

  El present cicle suposa una oportunitat única per a gaudir d'aquests títols imprescindibles del cinema en noves còpies digitals. En el cas d’El intendente Sansho, Cuentos de la luna pálida y Los amantes crucificados, tres de les seues obres mestres, aquestes còpies són el fruit d'una minuciosa restauració finançada, entre altres institucions, per The Film Foundation, la companyia de conservació fílmica de Martin Scorsese.

 • icono del ciclo SESSIÓ ESPECIAL DIA DELS DRETS HUMANS

  10 de desembre de 2020

  SESSIÓ ESPECIAL DIA DELS DRETS HUMANS

  La Filmoteca de l'IVC i el Teatre Arniches, amb la col·laboració d'Humans Fest, Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, commemoren el Dia Internacional dels Drets Humans amb dos documentals valencians. Las flores que arrancas és una denúncia dels feminicidis que es produeixen a Mèxic. Per la seua part, Siete leguas recull un integrador projecte de dansa realitzat amb xiquets i xiquetes amb discapacitat motora.

 • icono del ciclo ESTRENES FILMOTECA

  17 de desembre de 2020

  ESTRENES FILMOTECA

  Com és habitual, la Filmoteca estrena pel·lícules d'altíssim interés que no han sigut projectades a Alacant a causa de la configuració de la distribució i l'exhibició cinematogràfica, copades per títols comercials. Procedent de Portugal, i com a

  exemple de la singularitat de la producció del país veí, ens arriba La fábrica de nada, la història

  d’una revolta laboral que és un retrat de les conseqüències de la crisi econòmica, contada per Pedro Pinho d’una forma sorprenent.

AGENDA DE ACTUALIDAD Y PROGRAMACIÓN

 • Registre telemàtic
 • CINEMA JOVE #35
 • Intromissions
 • Instruccions tramitació Telemàtica
 • Restauracions IVAC
 • Imatges per rescatar
 • Catàleg de la Filmoteca
 • Curt Creixent
 • FestiMapp
 • EFG 1914
 • CulturArts IVAC recupera els teus records
 • Berlanga Film Museum
 • Taller estándares metadata
 • EDCINE
<
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacto express

Acepto las condiciones y la
política de privacidad