1. Estás en:
 2. La Filmoteca / Programació / Cicles

CINEMA INÈDIT

La Filmoteca i el Teatre del Raval programen aquesta tardor el cicle Cinema inèdit, que ofereix la possibilitat de gaudir de les bones pel·lícules que, per les característiques del mercat cinematogràfic copat per un determinat model de cinema comercial en el qual no encaixen, no arriben a les sales i no poden ser vistes pel públic, malgrat la seua rellevància i qualitat. Són films seleccionats o premiats en festivals internacionals i tenen l'estima de la crítica, però la seua condició perifèrica, per procedir de països com Corea del Sud o Xile, o la seua aposta estètica i narrativa, els allunyen dels circuits comercials de distribució i exhibició.

És el cas de NERUDA (Xile, Espanya, 2016), la antibiografía del poeta xilè filmada per Pablo Larraín. La pel·lícula li dóna la volta al biopic convencional i, en les antípodes de l'hagiografia, construeix una reflexió sobre el nerudiano i també una metàfora sobre la història de Xile, al mateix temps que deconstruye un mite. Si hi ha un terreny on el cinema comercial imposa l'homogeneïtat és el cinema d'animació, d'ací la dificultat de PSICONAUTAS, LOS NIÑOS OLVIDADOS (Espanya, 2015), per a arribar a les sales de cinema. A contra corrent i lluny de convencionalismes, és una pel·lícula d'animació diferent d’allò habitual, en la qual Pedro Rivero i Alberto Vázquez, que adapta la seua pròpia novel·la gràfica, utilitzen una estètica turbadora per a una història ombrívola i sinistra.

El cicle inclou dues pel·lícules sudcoreanas, molt diferents entre si, de dos grans mestres i noms imprescindibles del cinema contemporani, Park Chan-wook i Hong Sang-soo. AHORA SÍ, ANTES NO (2015), d'aquest últim, ofereix un preciós repte al públic en explicar dues vegades la mateixa història, la trobada i flirteig d'un cineasta i una pintora, amb subtils variacions que transformen la nostra percepció de la història i ens fan reflexionar sobre l'atzar i sobre els relats que construïm. Per la seua banda, Park Chan-wook construeix en la bella i perversa LA DONCELLA (2016) un fascinant relat sobre el desig i la passió que no deixa indiferent. Ambdues pel·lícules donen compte de la diversitat i puixança que han fet de la producció sud-coreana un dels grans referents del cinema del segle XXI.

També hi ha perversió i desig en DEMONIOS TUS OJOS (Espanya, 2017), en la qual conviuen complexes relacions familiars, tabús, obsessions i subversió amb una reflexió sobre la mirada i les imatges. Finalment, LA ESTRATEGIA DEL SILENCI (Espanya, 2017), és un documental valencià sobre l'accident del metre de València que va costar la vida a 43 persones, una tragèdia silenciada pels poders públics, que explica la llarga batalla de deu anys que va dur a terme l'Associació de Víctimes del Metre 3 de juliol per a dilucidar les causes i establir les responsabilitats. Representants de l'Associació presentaran la pel·lícula al públic assistent.

 

 • L'ESTRATÈGIA DEL SILENCI (L'ESTRATÈGIA DEL SILENCI)

  Vicent Peris · Espanya · 2016 · Color · 88' · DCP

  Crònica dels deu anys de lluita de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de juliol i dels seus esforços per exposar la corrupció institucional, l'oblit social i la servitud dels mitjans de comunicació.

 • AHORA SÍ, ANTES NO (JI-GEUM-EUN-MAT-GO-GEU-DDAE-NEUN-TEUL-LI-DA)

  Hong Sang-soo · Corea del Sud · 2015 · VOSE · Color · 120' · DCP

  Un director de cinema arriba, per error, a la seua destinació un dia abans. Durant una vista a un palau, coneix una jove artista amb la qual passa la resta del dia. A la nit, ella planteja una [...]

 • NERUDA (NERUDA)

  Pablo Larraín · Xile · 2016 · Color · 107' · Digital HD

  En 1948, el senador i escriptor Pablo Neruda acusa el govern xilè de trair els comunistes al congrés. El president González Videla el desafora i ordena la seua captura. El poeta emprèn la fugida [...]

 • PSICONAUTAS, LOS NIÑOS OLVIDADOS (PSICONAUTAS, LOS NIÑOS OLVIDADOS)

  Pedro Rivero, Alberto Vázquez · Espanya · 2015 · Color · 76' · Digital HD

  Birdboy y Dinki sóin dos adolescents que han decidit escapar d’ una illa devastada per una catàstrofe ecològica: Birdboy aïllant-se del món i Dinki mamprenent un arriscat viatge amb [...]

 • DEMONIOS TUS OJOS (DEMONIOS TUS OJOS)

  Pedro Aguilera · Espanya · 2017 · Color · 94' · Digital HD

  Un director de cinema descobreix a la seua germana xicoteta en una web de vídeos eròtics. Sorprés i confús, decideix anar a visitar-la a Colòmbia, després de uns anys sense veure's.

 • LA DONCELLA (THE HANDMAIDEN)

  Park Chan-wook · Corea del Sud · 2016 · Color · 145' · Digital HD

  Durant la colonització japonesa de Corea, una jove carterista es fa passar per donzella, contractada per un fals Comte, per robar l'herència d'una dona japonesa que viu reclosa en una gran [...]

AGENDA DE ACTUALIDAD Y PROGRAMACIÓN

 • Dona't d'alta com usuari
 • Registre telemàtic
 • Instruccions tramatació Telemàtica
 • Restauracions IVAC
 • Imatges per rescatar
 • Catàleg de la Filmoteca
 • Curts20'18''
 • Básics Filmoteca 2018
 • FestiMapp
 • EFG 1914
 • CulturArts IVAC recupera els teus records
 • Berlanga Film Museum
 • Taller estándares metadata
 • EDCINE
<
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Audiovisuals i Cinematografia

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Tel. 963 539 300
audiovisual_ivc@gva.es

Nota legal

Contacto express

Acepto las condiciones y la
política de privacidad